Herpes


Pelvis/Bazin | Alergie şi Imunologie | Herpes (Disease)


Leziunea herpetica este compusa din vezicule care sunt localizate la nivelul buzelor si marginilor exterioare (unghiul extern) ale gurii, cauzata de infectia cu virusul herpes simplex. Blisterele se sparg, pentru a elimina lichidul si apoi se face o crusta spontan, vindecarea se produce in termen de cateva zile. Alte simptome includ: -inflamatia gurii care face ca activitatile obisnuite, cum ar fi mancatul, bautul si dormitul, sa fie incomode. Herpesul poate fi dureros - febra - durere in gat - Cresterea in dimensiuni a ganglionilor limfatici de la nivelul gatului - salivarea excesiva la copii.

Este posibil ca atunci cand herpes simplex virus exista, prejudiciul sa nu apara. Daca inca exista, leziunile herpetice pot fi mai severe decat cele recurente. Odata infectat pacientul, virusul herpes simplex ramane in organism si poate duce la reaparitia herpesului de-a lungul vietii (rani recurente).

Majoritatea pacientilor au 3 - 4 recidive pe an, desi un numar mic de pacienti au o recurenta pe luna. Leziunile recurente, de obicei, se dezvolta in zona de intersectie dintre buza si pielea fetei. De la 6 pana la 48 ore pana devin rani vizibile, puteti simti intepaturi, arsuri, prurit genital (mancarimi ale pielii), parestezii (amorteli), sensibilitate crescuta sau dureri in zona afectata.

Cauze si factori de risc

Infectiile cu Herpes simplex virus sunt foarte contagioasa si pot fi raspandite fie la zonele genitale sau oral prin contact direct cu leziuni herpetice sau vezicule, sau cu pielea, saliva, sau membranele mucoase infectate cu un virus herpes simplex. Herpesul nu este curabile, dar este prevenit si controlabil, in multe cazuri.

In unele cazuri, herpes poate duce la complicatii grave, cum ar fi meningita, orbire, sau deces al unui nou-nascut care a fost expus la boala in timpul sarcinii sau nastere. Solicitati asistenta medicala prompta in cazul in care sunteti gravida sau aveti o boala sau o conditie care suprima sistemul imunitar, si cred ca ati fost expus la herpes sau aveti simptome herpes, cum ar fi leziuni sau vezicule in zona genitala sau orala.

Diagnostic si Tratament

Nu exista nici un leac pentru herpes, dar diagnosticul prompt si tratamentul poate ajuta la reducerea sau intarzierea aparitiei complicatiilor grave, pentru a imbunatati calitatea vietii, si pentru a minimiza raspandirea bolii la alte persoane. cel mai bun mod de a gestiona herpesul genital este urmarea planului de tratament, care include, in general, medicamente si alte tratamente.

...