Histoplasmoză


Piept | Pneumologie | Histoplasmoză (Disease)


Histoplasmoza este cea mai comuna infectie fungica endemica diagnosticata in fiecare an. H. capsulatum poate aparea in concentratii mari in unele surse (de exemplu fecale, pasari si lilieci). Histoplasmoza, de asemenea, a fost numita boala crescatorului de pasarilor. Histoplasmoza poate afecta alte mamifere, cum ar fi caini si pisici, dar aceste animale nu transfera boala la om sau la alte animale. Caini, pisici si alte mamifere, dezvolta simptome, in principal ca urmare a infectiilor pulmonare cu H. capsulatum care imita histoplasmoza umana.

Cauze si factori de risc

Histoplasmoza este o boala, care afecteaza de obicei plamanii, cauzata de ciuperca Histoplasma capsulatum. Desi multi oameni care sunt sau au fost infectati cu H. capsulatum nu apar bolnav, unii oameni din faza acuta a bolii au o tuse uscata, febra, si dureri in piept si se simt bolnavi. Exista mai multe tipuri de histoplasmoza (acuta, cronica, si diseminata, cu toate subtipurile).

Diagnostic si Tratament

De obicei, tratamentul nu este necesar in cazul in care o persoana are un caz usor de histoplasmoza. Dar daca simptomele sunt severe sau daca exista forme cronice sau diseminate ale bolii, tratamentul cu una sau mai multe medicamente antifungice este nevoie. Unele dintre aceste medicamente vin sub forma de pastile, dar cele mai puternice soiuri sunt administrate intravenos. ...