Terapie de substituţie hormonală


Pelvis/Bazin | Endocrinologie şi Metabolism | Terapie de substituţie hormonală (Disease)


Descriere

Terapia de substitutie hormonala (TSH) este un medicament care contine unu sau mai multi hormoni feminini, de obicei estrogen plus progesteron (progesteron sintetic). Unele femei primesc estrogeni-doar in cazul terapiei (de obicei, femeile care au avut uterul indepartat).

TSH este cel mai adesea utilizat pentru a trata simptomele de menopauza, cum ar fi bufeurile, uscaciunea vaginala, modificari ale dispozitiei, tulburari de somn, si scaderea dorintei sexuale. Acest medicament poate fi luat sub forma de o pastila, un plasture sau crema vaginala.

Cauze

Bazat pe studii timpurii, multi medici erau de parere ca TSH ar putea fi benefic pentru reducerea riscului de boli de inima si fracturi osoase cauzate de osteoporoza (subtierea oaselor), în plus fata de tratarea simptomelor menopauzei. Rezultatele unui nou studiu, numit Women’s Health Initiative (WHI), a condus medicii sa revizuiasca recomandarile lor cu privire la TSH.

Cele mai multe femei experimenteaza o scutire de la bufeuri, dificultati de somn, si uscaciunea vaginala în termen de câteva saptamâni de tratament cu TSH. Utilizarea pe termen scurt (2-4 ani) a TSH pentru a trata simptomele de menopauza înca pare a fi în siguranta în acest moment. De obicei, bufeurile si transpiratiile nocturne sunt mai putin severe, dupa câtiva ani.

Diagnostic si Tratament

Terapia de substitutie hormonala (TSH) este un sistem de tratament medical pentru femei cu menopauza, transgender, menopauza si postmenopauza. Ea se bazeaza pe ideea ca tratamentul poate preveni disconfortul cauzat de estrogenul ce circula diminuat si hormonii progesteron, iar în cazul chirurgical sau prematur la menopauza, poate prelungi durata de viata si poate reduce incidenta de dementa.

TSH implica utilizarea unuia sau a mai multor medicamente concepute pentru a stimula în mod artificial nivelul de hormoni. Principalele tipuri de hormoni estrogeni implicati sunt progesteron sau progestinici, si mai putin frecvent, testosteron. Este adesea recomandat ca un tratament, mai degraba decât ca o terapie.

...