Terapie cu hormoni

Pelvis/Bazin | Endocrinologie şi Metabolism | Terapie cu hormoni (Disease)


Descriere

Terapia hormonala (TH) utilizeaza unul sau mai multi hormoni feminini, de obicei estrogen si progesteron si testosteron, uneori, pentru a trata simptomele de menopauza. Simptomele menopauzei includ bufeuri, uscaciune vaginala, modificari ale dispozitiei, tulburari de somn, si scaderea dorintei sexuale. Terapia hormonala vine ca o pastila, patch-uri, injectie, crema vaginala, comprimat, sau un inel.

Cauze si factori de risc

Estrogenul este mare, iar pe de alta parte, se pare ca protejeaza inima femeilor de peste 50 de ani. Un nou studiu demonstreaza ca estrogenul protejeaza inima femeilor care urmeaza o terapie hormonala in menopauza precoce.

In timpul menopauzei, ovarele înceteaza sa mai produca estrogen; multe femei au simptome care le împiedica sa îsi continue viata lor normala, simptome cum ar fi bufeurile sau transpiratii nocturne. Furnizarea de estrogenului exogenos este cel mai eficient tratament pentru aceste simptome.

Femeile cu uter intact sunt la risc crescut de cancer uterin, deoarece tratamentul functioneaza numai în cazul în care estrogenul nu este echilibrat de un alt hormon, progesteronul.

Cu toate acesteam femeile care primesc terapie cu hormoni combinat nu trebuie sa isi faca griji cu privire la sensibilitatea lor mai mare la problemele cardiace în cazul în care încep tratamentul imediat dupa debutul menopauzei.

În ciuda descoperirilor, se pare ca in terapia pe baza de estrogeni, hormonul este recomandat numai pentru efectele pe termen scurt asupra simptomelor menopauzei.

Diagnostic si Tratament

Cele mai multe femei nu au nevoie de tratament pentru simptomele menopauzei. Unele femei considera ca simptomele lor dispar de la sine, iar unele femei chiar nu gasesc simptomele foarte inconfortabile. Dar daca o femeie este deranjata de simptome, exista multe moduri de a le combate, inclusiv medicamente si modificarile stilului de viata.

...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».