Bufeuri


Pelvis/Bazin | Ginecologie | Bufeuri (Disease)


Bufeul este un sentiment de caldura raspandit pe intreg corpul, care este de multe ori cel mai pronuntat in cap si la gat. Bufeurile sunt de obicei scurte (cu o durata de aproximativ 30 de secunde la cateva minute) si sunt uneori asociate cu inrosirea pielii (inrosirea) si / sau transpiratie. Bufeurile sunt un simptom comun al tranzitiei de menopauza la femei, dar nu toate femeile ce se apropie de menopauza au bufeuri. Aproximativ 75% dintre femeile ce merg catre menopauza experimenteaza bufeuri. Bufeurile pot aparea, de asemenea, ca urmare a unor conditii medicale mai putin.

Cauze

Cauza exacta a bufeurile nu este pe deplin inteleasa, dar nivelurile scazut de estrogen care apare la o femeie se apropie de menopauza joaca un rol important. O tulburare in termoreglare (metode pe care organismul il foloseste pentru a controla si a reglementa temperatura corpului) este responsabila de senzatia de caldura, dar modul exact in care nivelurile de hormoni afecteaza reglarea de caldura nu este bine inteleasa.

In timp ce bufeurile sunt de obicei asociate cu menopauza la femei, anumite conditii medicale mai putin frecvente pot duce, de asemenea, la bufeuri si tulburari ale capacitatii organismului de a regla temperatura. Un exemplu este sindromul carcinoid, care apare ca urmare a unui tip de tumora endocrin care secreta cantitati mari de serotonina. Bufeurile se pot dezvolta, de asemenea, ca un efect secundar al unor medicamente si pot aparea uneori in asociere cu infectii severe sau tipuri de cancer.

Diagnostic si Tratament

Cel mai eficient tratament pentru bufeuri este estrogenul, dar acest hormon poate creste riscul de a dezvolta alte probleme de sanatate in viitor. Medicamente, cum ar fi antidepresivele si medicamente anti-sechestru, de asemenea, pot ajuta la reducerea bufeurilor. Discutati argumentele pro si contra ale diferitelor planuri de tratament cu medicul dumneavoastra. Daca bufeurile nu interfereaza cu viata ta, poate sa nu fie necesar nici un tratament. Pentru majoritatea femeilor, bufeurile se estompeze treptat, in termen de cativa ani.

Multe femei au apelat la o varietate de suplimente alimentare pentru a ajuta la reduce bufeurilofr de caldura, uneori cu convingerea gresita ca produsele naturale nu pot provoca nici un rau. Toate suplimentele au efecte secundare potential daunatoare, si suplimente pot interactiona, de asemenea, cu medicamentele luate pentru alte conditii medicale. Intotdeauna revizuiti medicamentele cu medicul dumneavoastra.

Suplimentele nutritive utilizate in mod obisnuit pentru simptomele menopauzei includ:

estrogeni de plante. Femeile din tarile asiatice, in cazul in care soia este o parte regulata a dietei, sunt mai putin susceptibili de a semnala bufeuri si alte simptome de menopauza decat femeile din alte parti ale lumii. Un motiv ar putea fi legat de ingestia de estrogen-cum ar fi compusii din soia, trifoi rosu si multe alte pla...