Foliculită de apă fierbinte


Piele | Dermatologie | Foliculită de apă fierbinte (Disease)


Foliculita datorita bailor in cada cu hidromasaj este o inflamatie foarte comuna a foliculilor de par de pe trunchi. Apare dupa cateva zile sau saptamani dupa ce o persoana a stat intr-o cada cu hidromasaj sau jacuzzi. Aceasta apare cel mai frecvent pe spate si provoaca umflaturi mici si rosii pe toata partea dorsala. Acestea pot provoca mancarimi sau nu au nici un simptom. De obicei, exista o istorie a sederii pentru una pana la trei ore intr-o zi in cada inainte de aparitia umflaturilor.

Cauze si factori de risc

Foliculita este considerata a fi cauzate de bacterii Pseudomonas, care frecvent se dezvolta bine la temperaturile ridicate din cazile cu hidromasaj. Este, de asemenea numita Pseudomonas foliculita.

Diagnostic si Tratament

Adesea, acest tip de foliculita se poate vindeca pe cont propriu in cateva zile, fara tratament. Foliculita care nu dispare spontan sau cu simple spalari cu antibacteriene este adesea tratata cu antibiotice orale, cum ar fi ciprofloxacina sau levofloxacina timp de cinci pana la 14 zile, in functie de gravitate.

Cada cu hidromasaj trebuie sa fie testata si, eventual, tratata pentru suprainfectie bacteriana. Pacientii afectati pot fi mai predispus la recidive in viitor si ar trebui sa fie precauti cu privire la utilizarea cadei cu hidromasaj.

...