Alergie la praf


Față | Alergie şi Imunologie | Alergie la praf (Disease)


Multi oameni stranut in zone cu mult praf, si nu e de mirare. Celelalte componente ale prafului de casa, care pot provoca reactii alergice includ mucegai, firele de par de animale si umane, precum si urmele gandacilor. Cu toate acestea, acarianul - gasit in praful de casa obisnuita - joaca rolul cel mai important in toate cazurile de stranut.

Cauze si factori de risc

Acarianul de praf este o microscopice, o creatura ca un paianjen, care se gaseste in case. Se gaseste in primul rand in covoare, saltele si mobilier tapitat si prospera, in conditii de umiditate si de caldura. Acarianul de praf se hraneste cu solzi scuturati din pielea umana. Produsele de deseuri produse de acesti acarieni sunt extrem de alergene. Aceste produse reziduale continua sa cauzeze simptome alergice, chiar si dupa ce acarianul care le-a produs a murit.

Cel mai mare numar de particule de praf pot fi gasite in covoare, care ofera cele mai bune conditii de caldura ( umiditatea si produse alimentare) pentru cresterea lor. Acarienii sunt, de asemenea, prezenti in saltele, perne, paturi, mobilier tapitat, perdele si tesaturi similare. Acarieni de sex feminin pot depune 25 - 50 oua, cu o noua generatie o data la trei saptamani. Prin urmare, este usor pentru a vedea de ce covoare pot contine un numar atat de mare de acarieni vii si morti.

Diagnostic si Tratament

Exista o multime de optiuni de tratament pentru alergie. Medicamentele cu sau fara prescriptie medicala pot usura simptomele suparatoare. Injectiile pentru alergie pot fi, de asemenea, de ajutor.

...