Cardiomiopatie hipertrofică


Piept | Cardiologie | Cardiomiopatie hipertrofică (Disease)


Cardiomiopatia hipertrofica este asociata cu ingrosarea muschiului inimii, cel mai frecvent la septul dintre ventricule, mai jos de valva aortica. Acest lucru duce la rigidizarea peretilor inimii si functia cardiaca anormala a valvei aortice si mitrale, ambele care pot impiedica fluxul sanguin normal din inima.

Multe persoane cu CMH nu au simptome sau au simptome minore, si pot trai o viata normala. Alte persoane dezvolta simptome, care progreseaza si agraveaza functia cardiaca.

Simptomele de CMH pot aparea la orice varsta si pot include: dureri in piept sau presiune (apare de obicei cu efort sau activitate fizica, dar poate aparea, de asemenea, cu repaus sau dupa mese), scurtarea respiratiei (dispnee), mai ales la efort, oboseala, lesin (cauzat de ritmuri neregulate ale inimii, raspunsuri anormale ale vaselor de sange in timpul efortului, sau nici o cauza cunoscuta), palpitatii, ca urmare a ritmului cardiac anormal (aritmii), cum ar fi fibrilatie atriala sau tahicardie ventriculara.

Cauze si factori de risc

Cardiomiopatia hipertrofica este, de obicei cauzata de mutatii genetice. Se crede ca aceste mutatii determina muschiul inimii sa creasca anormal de gros. Persoanele cu cardiomiopatie hipertrofica au, de asemenea, un aranjament anormal de fibre musculare cardiace. Celulele musculare cardiace devin amestecate, cunoscut sub numele de dezordine miofibrara. Acest lucru poate contribui la bataile neregulate ale inimii (aritmie) la unele persoane.

Diagnostic si Tratament

Multe persoane cu cardiomiopatie hipertrofica, nu au nevoie de tratament. Dar, in unele cazuri, un muschi cardiac ingrosat poate cauza probleme. Daca simptomele se dezvolta, tratamentul este de obicei recomandat. Medicamentele nu pot vindeca cardiomiopatia hipertrofica, dar pot fi folosite pentru a trata complicatii, inclusiv fibrilatia atriala si insuficienta cardiaca.

...