Hipotiroidism


Gât | Endocrinologie şi Metabolism | Hipotiroidism (Disease)


Hipotiroidismul este o afectiune caracterizata prin productia anormal de scazuta de hormon tiroidian. Exista multe tulburari care duc la hipotiroidism. Aceste tulburari pot implica in mod direct sau indirect, glanda tiroida. Deoarece hormonii tiroidieni afecteaza cresterea, dezvoltarea, si multe procese celulare, iar continutul sczut au consecinte extinse pentru organism.

Cauze si factori de risc

Hormonii tiroidieni sunt produsi de glanda tiroida. Aceasta glanda este situata in partea de jos a gatului, sub marul lui Adam. Glanda se incadreaza in jurul traheeisi are o forma care este similara cu un fluture - format din doua aripi (lobi) si atasat de o parte de mijloc (istm).

Diagnostic si Tratament

Hipotiroidismul poate fi usor tratate cu ajutorul hormonilor tiroidieni. Cei mai eficienti si de incredere inlocuiri ai hormonilor tiroidieni sunt cei sintetici. In cele mai multe cazuri, simptomele de hipotiroidism incep sa se imbunatateasca, in prima saptamana dupa inceperea tratamentului. Toate simptomele dispar, de obicei, in termen de cateva luni. Sugarii si copiii cu hipotiroidism trebuie sa fie tratati intotdeauna. Adultii in varsta si persoanele care se afla in stare precara de sanatate poate avea nevoie de mai mult timp pentru a raspunde la acest medicament.

...