Histerectomie


Piele | Obstetrică și Ginecologie | Histerectomie (Disease)


Cancerul, o afectiune medicala cunoscut ca un neoplasm malign, este un grup mare de boli diferite, caracterizate prin cresterea celulelor nereglementat. Cancerul poate afecta orice parte a corpului. Prin intermediul sistemului limfatic sau fluxului sanguin, cancerul se poate raspandi, de asemenea, la mai multe parti indepartate ale corpului.

O tumora poate fi benigne sau maligna. O tumora benigna este noncanceroasa. Celulele canceroase se pot raspandi, de asemenea, prin intermediul vaselor de sange si sistemului limfatic pentru a forma tumori secundare numite metastaza.

Unele semne si simptome generale asociate, dar nu specifice, cu cancerul sunt: oboseala, noduli sau ingrosari care pot fi simtite sub piele, modificari ale pielii, cum ar fi ingalbenirea, intunecarea sau modificari aduse alunitelor deja existente, tuse persistenta, indigestie sau disconfort persistente dupa masa, dureri articulare, musculare persistente, sau inexplicabile.

Cauze si factori de risc

Cancerul apare atunci cand cresterea celulelor in organism este scapat de sub control si celulele se divid prea repede sau atunci cand celulele uita cum sa moara. Celulele formatoare de tumori se dezvolta atunci cand oncogenenele (genele care controleaza cresterea celulelor si multiplicarea lor) sufera o serie de modificari.

Diagnostic si Tratament

O histerectomie este o operatiune pentru a elimina uterul unei femei. Uterul este locul unde un copil creste atunci cand o femeie este insarcinata. Uneori, ovarele si trompele uterine, de asemenea, sunt scoase.

Histerectomie este conceputa pentru femeile care nu doresc o sarcina si care au epuizat alte optiuni terapeutice. Histerectomia poate fi realizata si atunci cand viata unei femei este in pericol, cum ar fi, de exemplu, in cazul sangerarii severe in timpul nasterii, cancerul de col uterin sau de endometru (cancer uterin).

Inainte de face o histerectomie, este important sa se discute alte tratamente posibile. O histerectomie va opri ciclul si o nu va mai fi posibil sa se ramana gravida. Daca interventia chirurgicala indeparteaza ambele ovare, femeia va intra menopauza. ...