Inflamare a urechii


Ureche, Nas | Medicină de urgență | Inflamare a urechii (Disease)


Inflamatia urechii este o inflamatie a urechii exterioare si canalului urechii. Impreuna cu otita medie, otita externa este una din cele doua conditii umane de obicei numite durere de ureche. Ea apare, de asemenea, la multe alte specii. Inflamarea pielii canalului urechii este esenta aceastei tulburare.

Otita medie acuta este de obicei cu debutul rapid si de scurta durata. Otita medie acuta este de obicei asociata cu acumulare de lichid in urechea medie, impreuna cu semne sau simptome de infectie a urechii; un timpan bombat, de obicei insotit de durere, sau un timpan perforat, de multe ori cu drenaj din material purulent (puroi, de asemenea, numite otita medie supurativa) . Febra poate fi prezenta.

Copiii mici cu otita medie pot fi iritabili, agitati, sau au probleme de alimentare sau de dormit. Copiii mai mari pot plange de durere. Febra poate fi prezenta la un copil de orice varsta. Aceste simptome sunt adesea asociate cu semne de infectii respiratorii superioare, cum ar fi un nas infundat sau curgerea nasului, sau tuse.

Cauze si factori de risc

Inflamatia poate sa fie secundara in dermatita (eczema), fara nici o infectie microbiana, sau poate fi cauzata de o infectie activa bacteriana sau fungica. In ambele cazuri, dar cel mai adesea cu infectie, pielea se umfla si canalul urechii poate deveni durerose si / sau sensibil la atingere. Otita medie este o inflamatie a urechii medii, cu toate acestea, multi medici considera otita medie a fi inflamatie sau infectiea urechii medii. Otita reprezinta inflamarea urechii, si media inseamna mijloc. Aceasta inflamatie de multe ori incepe cu infectiile care cauzeaza dureri de gat, guturai sau alte probleme respiratorii, si se raspandeste la urechea medie. Infectiile pot fi cauzate de virusuri sau bacterii, si pot fi acute sau cronice.

Acumularea de puroi in interiorul urechii medii provoaca durere si amortizeaza vibratiile timpanului (deci, de obicei, se produce pierderea temporara a auzului in timpul infectiei).

Infectiile severe ale urechii pot cauza ruperea timpanului. Puroiul se scurge apoi din urechea mijlocie in canalul urechii. Gaura in timpan, de obicei, se vindeca cu tratament medical.

Diagnostic si Tratament

Medicamente cum ar fi Paracetamolul sau ibuprofenul pot fi de ajutor, in special pentru copii, deoarece durerea poate fi destul de severa. Un medic poate prescrie uneori un curs de antibiotice in cazul inflamatiei considerat a fi cauzate de bacterii.

...