Vaccin antigripal


Ureche, Nas | Alergie şi Imunologie | Vaccin antigripal (Disease)


Sezonul de gripa este o perioada de timp anual-recurenta caracterizata prin prevalenta de focare de gripa. Sezonul are loc in prima jumatate rece a anului in fiecare emisfera. Actiunea gripei poate fi uneori prezisa si chiar localizata din punct de vedere geografic. In timp ce inceputul activitatii gripei variaza in fiecare sezon in functie de locatie, in orice locatie specifica acestei epidemii minore, de obicei, necesita aproximativ 3 saptamani pentru a atinge varful si a inca 3 saptamani pentru a se diminua in mod semnificativ.

Cauze si factori de risc

Gripa este foarte contagioasa si este o infectie grava respiratorie virala. Intrucat, cu alte infectii virale respiratorii, de obicei, simptomele sunt usoare si cei mai multi oameni pot continua sa lucreze sau sa mearga la scoala in timp ce sunt bolnavi, la gripa, simptomele sunt severe si prelungite si pot provoca persoanelor fizice repaos la pat.

Infectia subliniaza organismul. In plus, pot aparea suprainfectii. Suprainfectiile sunt infectii bacteriene care apar peste infectiile respiratorii.

Diagnostic si Tratament

Un exudat nazofaringian pentru a detecta antigenul viral se va face. Raze X la piept se pot face pentru a exclude pneumonie.

Odihna si medicamente pentru a inversa febra, cum ar fi acetaminofen si / sau ibuprofen sunt date pentru a reduce simptomele. Pacientii sunt incurajati sa bea multe lichide. Medicamente antivirale poate fi dat, si ar trebui sa fie incepute in termen de 40 de ore de la debutul simptomelor.

Aceste medicamente pot fi, de asemenea, acordata pentru a preveni boala, dupa o expunere (profilaxie). Vaccinul gripal anual este cel mai important pas in protejarea impotriva virusilor gripei.

...