Tratament pentru insomnie


Cap | Medicină generală | Tratament pentru insomnie (Disease)


Descriere

Insomnia este un simptom, nu un diagnostic sau o boala. Prin definitie, insomnia este dificultatea de initiere sau mentinere a somnului, sau ambele sau calitatea slaba de somn.

Insomnia poate fi clasificate în functie de cât de mult timp simptomele sunt prezente.

(1) insomnie tranzitorie, de obicei, este cauzat de schimbari situationale, cum ar fi de calatorie, schimbarile climatice extreme, si evenimente stresante. Aceasta dureaza mai putin de o saptamâna sau pâna cand evenimentul stresant este rezolvata.

(2) pe termen scurt, de obicei, insomnia se datoreaza stilului de viata stresant în curs de desfasurare, efectele secundare ale medicamentelor sau conditii medicale si dureaza timp de una pâna la trei saptamâni.

(3) insomnie cronica (insomnie pe termen lung), de multe ori rezultate din depresie, probleme digestive, tulburari de somn, sau de abuzul de substante si continua mai mult de trei saptamâni.

Insomnie tranzitorie poate progresa pe termen scurt si fara tratament adecvat poate deveni insomnie cronica.

Diagnostic si Tratament

În tratamentul insomniei sunt folosite numeroase medicamente, printre care zolpidem, benzodiazepine si zaleplon. A fost demonstrat faptul ca multe dintre aceste medicamente sunt utilizate relativ sigure într-o perioada mai scurta de trei saptamâni într-o încercare de a rupe ciclul de pacienti cu insomniei conditionata psiho-fiziologice (persoana dezvolta o obsesie in a dormi din diferite motive).

Atunci când o persoana consulta un medic de îngrijire a sanatatii, medicul poate cere persoanei sa tina un jurnal de somn timp de câteva saptamâni pentru a monitoriza obiceiurile de somn. Optiunile de tratament pentru insomnie pe termen scurt sau cronice include nu numai medicamente, dar de multe ori obiceiuri de dormire si modificari de comportament pentru rezultate pe termen lung.

...