Abces intramedular (acumulare de puroi)


Spate | Reumatologie | Abces intramedular (acumulare de puroi) (Disease)


Un abces este o infectie localizata, de obicei, cauzata de o bacterie, care a fost zidita de o membrana numita membrana piogenica. Formarea de abcese este un mecanism de aparare proiectate pentru a preveni raspândirea organismului infectios în alte parti ale corpului.

Abcesele superficiale, de obicei sunt dureroase, umflate, si calde la atingere (palpare); pielea de deasupra abcesului poate aparea înrosita. Desi un abces poate aparea în orice organ sau tesut, zone comune includ sanul (abces mamar), gingii (abces dentar), axila, zona inghinala, si zona perineala (de exemplu, abcesul glandelor Bartholin, abces pilonidal). Zone mai putin frecvente includ ficatul, plamânii, tractul gastro-intestinal, rinichii, splina, pancreasul, creierul, maduva spinarii si, în aceste cazuri, de obicei, organismul infectios este transportat prin sange (raspândire hematogene) pentru a afecta organul. Abcesele sunt clasificate în functie de locatie, dupa cum urmeaza: în cavitatea abdominala (abces intraperitoneal), în apropierea coloanei vertebrale sau rinichi (abces retroperitoneal), sau în cadrul organelor abdominale (abces visceral).

Cauze si factori de risc

Abcesul contine puroi format din celulele tesutului distruse, microorganisme (moarte si vii), si celule albe din sânge (leucocite), care au fost aduse în zona pentru a lupta impotriva infectiei. Daca abcesul se extinde sau dispare depinde de rezultatul acitunii microorganismelor sau leucocitelor. Ciupercile sau parazitii unicelulari, numite amoeba, de asemenea, pot provoca abcese. Abcesele se pot forma ca reactie la o rana, un corp strain (de exemplu, o aschie), o glanda obstructionata sau un folicul.

Diagnostic si Tratament

Daca abcesul intern este mic, chirurgul dvs. poate fi capabil sa-l scurga folosind un ac fin. În functie de locatie, acest lucru poate fi realizat folosind fie anestezie locala sau generala. În cazul în care abcesul dumneavoastra intern este prea mare pentru a fi drenat, cu un ac, sau în cazul în care scurgere nu a fost eficienta în eliminarea intregului puroi, poate fi necesara o interventie chirurgicala pentru a-l elimina.

...