Umflare a gleznei


Picioare | Medicină generală | Umflare a gleznei (Disease)


Descriere

Umflarea glezna reprezinta acumularea de lichid sau inflamare a articulatiei si a tesuturilor de glezna. Glezne umflate pot indica, de asemenea, o tulburare potential grave, cum ar fi insuficienta cardiaca congestiva, tromboza venoasa profunda, si insuficienta hepatica. Umflarea glezna poate aparea cu alte simptome, inclusiv: oboseala sau slabiciune, febra si frisoane, dureri de cap, rigiditate articulara, mucus-producatoare de tuse (tuse umeda), crampe musculare, zona dureroasa sau licitatie, eruptii cutanate, rosu, umflat în comun, gama redusa de miscare sau miscare, vene varicoase.

Cauze si factori de risc

Umflarea glezna usoara este un eveniment comun, dupa picioare pentru o perioada lunga de timp. De asemenea, cunoscut sub numele de edem, umflarea gleznelor poate duce, de asemenea, de la infectii grave, traumatisme, tulburari circulatorii, ale inimii sau alte tulburari cardiace, si alte procese anormale. Umflarea glezna poate fi, de asemenea, cauzate de sarcina, fiind supraponderali, probleme vasculare, sau conditii ortopedice, cum ar fi o fractura osoasa sau a unei luxat glezna. Boli ale articulatiilor, cum ar fi artrita, poate afecta, de asemenea, articulatiile gleznei si piciorului, ceea ce duce la umflarea zonelor implicate. Gleznelor una sau ambele pot umfla pentru o perioada scurta de timp, cum ar fi dupa un repaus de o lunga perioada de timp sau în picioare în timpul unui zbor al companiei aeriene lung.

Diagnostic si Tratament

Tratamente pentru umflarea gleznelor si picioarelor depind de cauza special, dar anti-inflamatorii medicamente sunt adesea folosite pentru a gestiona durerea asociata cu tulpini si entorse.

...