Ischemie (scăderea fluxului sanguin)


Piept | Patologie | Ischemie (scăderea fluxului sanguin) (Disease)


Ischemie miocardica esta ischemia datorita debitului coronarian redus; se manifesta clinic prin dureri precordiale caracteristice, iar electrocardiografic prin prezenta unei unde T ascutite si simetrice nagativa in ischemia subepicardica a peretelui ventricular stang anterior, pozitiva in ischemia subendocaridica a aceluiasi perete. Cauze si factori de risc

Ischemie miocardica apare atunci cand fluxul de sange pentru muschiul inimii este redus cu o blocare partiala sau completa a arterelor inimii (arterele coronare). Scaderea fluxului de sange reduce alimentarea inimii cu oxigen.

Ischemia miocardica, de asemenea, numita ischemie cardiaca, poate deteriora muschiului inimii, reducand capacitatea sa de a pompa eficient. Un blocaj brusc, sever al unei artere coronare poate duce la un atac de cord. Ischemia miocardica poate provoca, de asemenea, ritm cardiac anormal grav.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul pentru ischemia miocardica este indreptat catre imbunatatirea fluxului de sange catre muschiului inimii si poate include medicamente, o procedura pentru a deschide arterele blocate sau interventii chirurgicale by-pass de artera coronariana. Efectuarea alegerilor sanatoase de viata pentru inima este importanta in tratarea si prevenirea ischemiei miocardice.

...