Erupţii cutanate însoţite de mâncărime


Piele | Dermatologie | Erupţii cutanate însoţite de mâncărime (Disease)


O eruptie insotita de mancarime este o reactie inflamatorie a pielii. O eruptie insotita de mancarime este un simptom al unei mari varietati de boli si conditii usoare pana la grave. Eruptiile cutanate insotite de mancarime difera in severitate, frecventa si durata in functie de cauza de baza. Eruptiile cutanate insotite de mancarime pot aparea ca pete mici sau umflaturi sau apar intr-o zona mare, continua. In unele cazuri, o eruptie insotita de mancarime poate include scalarea sau exfolierea celulelor pielii si poate prelinge lichid de incolor.

Termenul de eruptii cutanate nu are nici o semnificatie precisa, dar de multe ori este folosit pentru a desemna o mare varietate de tulburari ale pielii. In mod normal, o eruptie cutanata este orice stare inflamatorie a pielii. Dermatologii au dezvoltat diversi termeni pentru a descrie eruptiile cutanate. Prima cerinta este de a identifica o caracteristica primara, cea mai frecventa. Apoi, alte caracteristici ale eruptiei cutanate sunt notate.

Cauze si factori de risc

O eruptie insotita de mancarime poate indica o stare relativ usoara si usor de tratat, cum ar fi dermatita de contact iritanta sau pecingina (o infectie fungica a pielii). O eruptie insotita de mancarime poate rezulta, de asemenea, de la infectii virale, boli autoimune, si muscaturi de insecte.

Diagnostic si Tratament

Daca stiti ca eruptiile cutanate nu sunt cauzate de organisme infectioase, este rezonabil tratamentul fara prescriptie cu crema de hidrocortizon 1% pentru o saptamana, inainte de a solicita asistenta medicala.

In cele din urma, distributia eruptiei cutanate pe corp poate fi foarte utila in diagnostic, deoarece multe boli ale pielii au o predilectie sa apara in anumite zone ale corpului. Desi anumite constatari pot fi componente foarte dramatice a unei tulburari de piele, acestea pot avea o valoare limitata in producerea de un diagnostic precis. Acestea includ constatari, cum ar fi ulcere, scalare, si cruste. Folosind acest cadru, este adesea posibil sa se dezvolte o lista mica a bolilor care ar putea fi luate in considerare.

Desi cele mai multe eruptiile cutanate sunt rareori semne de doom iminente imediat, auto-diagnosticarea nu este de obicei o idee buna. Eruptiile cutanate care se rezolva rapid nu sunt, in general, periculoase. Evaluarea corecta a unei eruptii pe piele necesita o vizita la un medic sau alt profesionist din domeniul sanatatii.

...