Boala Kawasaki (inflamaţia vaselor de sânge)

Piept | Patologie | Boala Kawasaki (inflamaţia vaselor de sânge) (Disease)


Boala Kawasaki este o afectiune rara la copiii care implica inflamatia vaselor de sange. Boala Kawasaki apare cel mai frecvent in Japonia, unde boala a fost descoperita pentru prima data. In Statele Unite, dupa defectele cardiace congenitale, boala Kawasaki este cauza principala a bolilor de inima la copii. Cei mai multi dintre acesti pacienti sunt mai mici de varsta de 5 ani. Boala apare mai frecvent la baieti decat la fete.

Simptomele bolii Kawasaki includ: febra cu o durata de cel putin 5 zile, cu ochii rosii, o eruptie pe corp, buze si limba umflate, rosii, crapate, picioare si mainile umflate, rosii, umflarea ganglionilor limfatici de la nivelul gatului.

Cauze si factori de risc

Boala Kawasaki este o boala prost inteleasa. Cauza nu a fost determinata. Aceasta poate fi o boala autoimuna. Tulburarea afecteaza membranele mucoaselor, ganglionii limfatici, peretii vaselor de sange si inima.

Boala Kawasaki poate provoca inflamarea vaselor de sange in artere, in special arterele coronare. Aceasta inflamatie poate duce la anevrisme. Un anevrism poate duce la un atac de cord, chiar si la copiii mici, desi acest lucru este rar.

Diagnostic si Tratament

Diagnosticul si tratamentul precoce pot preveni viitoare probleme cardiace. Boala Kawasaki poate fi greu de diagnosticat, deoarece nu exista un test pentru ea.

Tratamentul pentru boala Kawasaki incepe in spital. Acesta poate include: Imunoglobulina (IGIV), administrata intr-o vena (intravenos, sau IV), pentru a reduce inflamarea vaselor de sange; Aspirina pentru a ajuta la durere si febra si pentru a reduce riscul de formare a cheagurilor de sange (numai daca medicul o prescrie) . In cazul in care boala cauzeaza probleme cu inima, copilul poate avea nevoie de un tratament mai complex si alte teste.

...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».