Exerciţii Kegel pentru bărbaţi


Pelvis/Bazin | Medicină fizică și Reabilitare | Exerciţii Kegel pentru bărbaţi (Disease)


Ejacularea precoce este ejacularea necontrolata fie inainte sau la scurt timp dupa penetrare sexuala, cu stimulare sexuala minima si inainte de dorintele persoanei. Aceasta poate duce la o experienta sexuala nesatisfacatoare pentru ambii parteneri. Acest lucru poate creste anxietatea care ar putea contribui la problema. Ejacularea precoce este una dintre cele mai comune forme de disfunctie sexuala de sex masculin si a afectat, probabil, fiecare om la un moment dat in viata lui.

Cauze si factori de risc

Cele mai multe cazuri de ejaculare precoce nu au o cauza clara. Cu o experienta sexuala si varsta, oamenii invata sa intarzie orgasmul. Ejacularea prematura poate aparea cu un nou partener, numai in anumite situatii sexuale sau daca a trecut o lunga perioada de timp de la ultima ejaculare. Factori psihologici, cum ar fi anxietatea, vina, sau depresia pot cauza ejaculare precoce. In unele cazuri, ejacularea prematura poate fi legat de o cauza medicala care staa la baza, cum ar fi probleme hormonale, leziuni, sau un efect secundar al anumitor medicamente.

Diagnostic si Tratament

In multe cazuri, ejacularea prematura se rezolva de la sine in timp, fara nevoie de tratament medical. Practicarea tehnicilor de relaxare sau folosirea metodelor de distragere a atentiei poate ajuta sa intarzie ejacularea. Pentru unii barbati, oprirea sau reducerea consumului de alcool, tutun, sau droguri ilegale poate imbunatati capacitatea de a controla ejacularea.

Medicul dumneavoastra va poate recomanda si tehnicile de practica specifice pentru a ajuta intarzierea ejacularii. Aceste tehnici pot implica identificarea si controlul senzatiilor care duc la ejaculare si comunicarea pentru a incetini sau a opri stimularea. Alte optiuni includ utilizarea prezervativului pentru a reduce senzatia penisului sau incercarea unei pozitii diferita (cum ar fi culcat pe spate) in timpul actului sexual. Consiliere sau terapia comportamentala poate ajuta la reducerea anxietatii legate de ejacularea prematura.

Exercitiile Kegel pentru barbati sunt o modalitate foarte buna de a imbunatati starea generala de sanatate si duritatea penisului, impreuna cu cresterea capacitatii de a rezista mai mult in pat. Gasirea muschiului pubococcygeus (PC). Data viitoare cand urinezi, opriti-va in mijlocul fluxului. Muschiul utilizat pentru a opri urinarea este muschiul PC. Contracta muschiul PC atunci cand nu urinezi. Incearca sa ti contractia cat mai mult timp posibil. Probabil, nu poti mai mult de cateva secunde. Multi barbati nu pot tine contractia. Acest lucru demonstreaza un muschi PC slab.

...