Laceraţie a patului unghial


Mâini | Medicină generală | Laceraţie a patului unghial (Disease)


Descriere

O sfasiere cheie implica unghia si placa unghiala. Acesta poate varia de la o vânataie sub unghie la separarea unghiilor de la placa unghiala. Ele pot fi rani complexe pentru a repara. Poate duce la deformare permanenta a unghiilor, chiar si dupa reparatie corespunzatoare.

Simptomele includ durere, sangerare, a rupturi care se extind în unghii.

Cauze si factori de risc

Cele mai multe leziuni la unghia rezulta din fortele de strivire, cum ar fi ciocane, usi trantite pe degete, muscaturi umane, de retezat sau de taiere, cum ar fi cutite, freze, cutie sau utilaje, rupturi sau extragerea, cum ar fi miscand un deget de la picior sau de capturare o unghie pe un obiect.

Diagnostic si Tratament

Îngrijirea plagilor de baza este aceeasi pentru toate leziunile unghiilor. Rana este curatata, astfel încât medicul poate examina mai îndeaproape. O lovitura tetanos va fi acordata în cazul în care acesta a fost mai mult de cinci ani de la ultima ta o.

În cazul în care este nevoie de o reparatie, deget sau deget de la picior vor fi amortita de pâna înainte de a începe lucrul. Acest lucru se face de obicei prin injectarea medicina la partea de jos a degetului sau de la picior.

...