Laceraţie a gurii (tăietură în gură)


Gura | Medicină de urgență | Laceraţie a gurii (tăietură în gură) (Disease)


Descriere

Din cauza vascularizarii bogata a tesuturilor moi ale gurii, leziuni de impact de multe ori duce la hemoragii dramatice care trimit pacientii la departamentul de urgenta cu rani relativ banale. Traumatisme Blunt a fetei poate provoca rani secundare ale buzelor, mucoasei bucale, frenul, gingia, si limba. Sângerare activa a oprit, de obicei, de timp un pacient cu o rana minora a ajuns departamentul de urgenta.

Cauze si factori de risc

O persoana cu o sfâsiere gurii sau limbii are o taietura, sau rupere, cauzata de o accidentare. Laceratii poate implica, de asemenea, structuri care se afla sub piele, cum ar fi muschii, tendoanele, vasele de sange si nervii,. Atunci când o persoana are o rana gurii sau limbii, este important sa se determine daca sfâsiere a ranit un nerv în fata.

Diagnostic si Tratament

Masina de spalat o taietura sau racla cu sapun, apa si mentinându-l curat si uscat este tot ce este necesar pentru a avea grija de cele mai multe rani. Curatarea rana cu peroxid de hidrogen si de iod este acceptabila initial, dar poate întârzia vindecarea si ar trebui sa fie evitate pe termen lung. Aplica unguent cu antibiotic si sa pastreze rana acoperit. Sa solicite asistenta medicala în decurs de 6 ore daca persoana afectata crede ca s-ar putea nevoie de copci. Orice întârziere poate creste rata de infectie. Orice rana printr-adidasi are un risc ridicat de infectie si ar trebui sa fie vazut de un medic de îngrijire a sanatatii. Orice roseata, umflaturi, dureri crescut, febra, puroi sau de drenaj din rana poate indica o infectie care necesita îngrijire medicala.

...