Intoleranţă la lactoză


Abdomen | Gastroenterologie | Intoleranţă la lactoză (Disease)


Intoleranta la lactoza, de asemenea, numit deficit de lactaza si hipolactaza, este incapacitatea de a digera lactoza, un zahar gasit in lapte si in o mai mica masura in derivate din lapte, produse lactate.

In cele mai multe cazuri, acest lucru duce la simptome cum ar fi balonare si crampe, flatulenta, diaree, greata si / sau varsaturi dupa ce se consuma cantitati semnificative de lactoza.

Cauze si factori de risc

Persoanele cu intoleranta la lactoza au niveluri insuficiente de lactaza, enzima care metabolizeaza lactoza in glucoza si galactoza, in sistemul lor digestiv. Conform unor studii, consumul de lapte de catre persoane intolerante la lactoza poate fi o cauza importanta de sindrom de colon iritabil.

Diagnostic si Tratament

Exista trei tipuri de teste care pot fi efectuate pentru a diagnostica intoleranta la lactoza: test de toleranta la lactoza, test de respiratie pe baza de hidrogen, si testare de aciditate a scaunului.

Tratamentul consta in evitarea consumului de alimente bogate in lactoza. Enzima lactaza care lipseste pot fi luata ca o pastila inainte de a manca o masa mare de lactoza, iar unii gasesc usurare cu remediu.

...