Chirurgia Lasik la ochi


Ochi | Oftalmologie | Chirurgia Lasik la ochi (Disease)


Miopia este o conditie oculara comuna in care o persoana poate vedea obiecte in apropiere clar, dar obiectele din departare sunt neclare. Miopia se poate dezvolta treptat sau rapid, de multe ori agrava in timpul copilariei si adolescentei. Miopia tinde sa ruleze in familii.

Cauzeaza o Factori de risc

Daca o persoana este mioapa, razele de lumina care intra in fiecare ochi sunt concentrate in partea din fata a retinei, nu pe retina. Acest lucru face ca imaginile sa fie neclare.

Diagnostic si Tratament

Chirurgia Lasik, denumita in mod obisnuit pur si simplu ca si chirurgie cu laser la ochi, este un tip de chirurgie refractiva pentru corectarea miopiei, hipermetropie, si astigmatismului. Lasik este efectuata de catre medicii oftalmologi cu ajutorul unui laser. Aceasta operatie remodeleaza corneea pentru a accentua vederea.

Lasik este similar cu alte proceduri chirurgicale corective, cum ar fi keratectomia fotorefractiva (PRK), desi aceasta aduce beneficii, cum ar fi recuperarea mai rapida a pacientului. Atat Lasik cat si PRK reprezinta avansuri in tratamentul chirurgical al problemelor de vedere, si, astfel, sunt alternative viabile pentru a purta ochelari de corectie sau lentile de contact pentru multi pacienti.

...