Leptospiroză


Piept | Patologie | Leptospiroză (Disease)


descriere

Leptospiroza este o boala infectioasa care afecteaza oamenii si animalele, este considerata zoonoza cea mai comuna în lume. Leptospiroza este adesea mentionata ca boala lui porcar, febra de mlastina, noroi sau febra. Organismul intra în organism atunci când membranele mucoase sau piele cu escoriatii vin în contact cu surse contaminate de mediu.

Studiile la muncitorii de canalizare arata prevalenta mai mare de anticorpi Leptospira decat in grupurile control. sobolani infectati pot contamina apa de canalizare. Imersiunea partiala sau totala în noroi si apa joaca un rol important in facilitarea infectiei în rândul lucratorilor de canalizare si a lucratorilor de câmp de orez. Mulgatorii poate fi împroscati în fata, provocând infectii ulterioare prin intermediul conjunctivei. Infectia trupelor militare apare ca rezultat al expunerii directe la urina infectata sau contact indirect cu solul contaminat si apa. Sondaje de seroprevalenta de lucratori animale au aratat o raza de titruri de anticorpi pozitive la 8-29%.

Cauze si factori de risc

Infectia provoaca o boala sistemica, care de multe ori duce la disfunctie renala si hepatica. Expunerea profesionala, probabil, reprezinta 30-50% din cazurile umane. Principalele grupuri profesionale supuse la risc includ muncitorii agricoli, medicii veterinari, proprietarii magazinelor de animale, lucratorii de teren agricol, lucratori in abator, instalatori, manipulatorii de carne si lucratorii din abatoare, minerii, lucratorii în industria pescuitului, trupele militare, mulgatorii, si lucratorii de canalizare.

Diagnostic si Tratament

Leptospiroza este tratata în primul rând cu tratamentul antimicrobian. În infectiile necomplicate care nu necesita spitalizare, doxiciclina pe cale orala a fost demonstrat ca reduce durata de febra si cele mai multe simptome. Pacientii internati ar trebui sa fie tratati cu penicilina G intravenoasa terapie, tratamentul de alegere. ...