Leucemie (cancer al celulelor sanguine)


Piept | Hematologie | Leucemie (cancer al celulelor sanguine) (Disease)


descriere

Leucemia este un cancer al celulelor sanguine. Leucemii sunt grupate în functie de cât de repede se dezvolta boala (acuta sau cronica), precum si de tipul de celule din sânge, care este afectat (limfocite sau mielocite). Cele patru tipuri principale de leucemie includ leucemia acuta limfocitara (ALL), leucemie limfocitara cronica (LLC), leucemie acuta mielocitica (CSB), precum si leucemia cronica mielocitica (LMC).

Cauze si factori de risc

În timp ce cauza exacta a leucemiei nu este cunoscuta, factorii de risc au fost identificati. Oamenii cu leucemie au un risc semnificativ crescut de infectii în curs de dezvoltare, anemie, si sangerari. Alte simptome si semne se numara usor vânatai, scadere în greutate, transpiratii nocturne, febra inexplicabila.

Nu exista nici o modalitate de a preveni leucemia. Prognosticul leucemiei depinde de mai multi factori, inclusiv de varsta pacientului, tipul de leucemie, precum si masura în care cancerul sa extins.

Diagnostic si Tratament

Diagnosticul de leucemie este sustinut de constatarile medicului istoricul medical si examenul, precum si examinarea probelor de sange si maduva osoasa sub un microscop.

Tratamentul leucemiei depinde de tipul de leucemie, anumite caracteristici ale celulelor leucemice, gradul de boala, precum si antecedente de tratament, precum si de vârsta si de sanatate a pacientului. Cei mai multi pacienti cu leucemie sunt tratati cu chimioterapie. Unii pacienti pot avea, de asemenea, radioterapie si / sau transplantul de maduva osoasa. ...