Sindromul QT lung (prelungirea intervalului)


Piept | Cardiologie | Sindromul QT lung (prelungirea intervalului) (Disease)


Descriere

Sindrom QT lung (LQTS) este o afectiune rara de inima înnascuta în care repolarizareacu întârziere a inimii in urma unui emotii, creste riscul de episoade de torsada a vârfurilor (TDP, o forma de batai neregulate ale inimii, care provine de la ventricule). Aceste episoade pot duce la palpitatii, lesin si moarte subita din cauza fibrilatiei ventriculare. Episoadele pot fi provocate de stimuli diversi, în functie de subtipul de conditie.

Cauze si factori de risc

Conditia este numita astfel din cauza aparitiilor electrocardiograma (ECG / EKG), în care exista prelungirea intervalului QT. În unele persoane prelungirea intervalului QT are loc numai dupa administrarea de anumite medicamente. Atunci când a contractat, inima genereaza un stimul electric ce poate fi înregistrat pe o electrocardiograma (ECG), producând o cale caracteristica. Componentele sale sunt desemnate prin litere: P, Q, R, S si T. QT intervalului de timp reprezinta repolarizarea ventriculara si depolarizare.

Mai mult de 50 de medicamente, multe dintre ele comune, poate prelungi intervalul QT în oameni sanatosi si provoca o forma de sindrom QT dobândita in timp cunoscuta sub numele de consumul de droguri induse de sindromul QT lung.

Medicamentele care pot prelungi intervalul QT si tulburarile de ritm cardiac includ anumite antibiotice, antidepresive, antihistaminice, diuretice, medicamente cardiace, reducerea nivelului de colesterol medicamente, medicamente diabet zaharat, precum si unele medicamente antifungice si antipsihotice.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul pentru sindromul QT lung mostenit poate implica medicamente, dispozitive medicale, interventii chirurgicale sau modificarile stilului de viata. Scopul tratamentului este de a preveni fie inima QT lung de la bataie vreodata de sub control sau pentru a preveni moartea subita. Este adesea posibil a elimina consumul de droguri induse de sindrom QT lung prin simpla comutare de medicamente, cu directia catre medicul dumneavoastra. Unii oameni, cu toate acestea, ar putea avea nevoie de tratament suplimentar.

...