Angină pectorală Ludwigs (infecţie severă în gură)


Gura | Otorinolaringologie | Angină pectorală Ludwigs (infecţie severă în gură) (Disease)


Descriere

Angina Ludwig este o infectie care pune în pericol viata tesutului conjunctiv al zonei submandibulare sau sublingual (situat la etajul al gurii). A fost numit dupa Wilhelm Friedrich von Ludwig, un medic german, primul care stia despre boala în 1836. Angina Ludwig este, de asemenea, cunoscuta sub numele de angina pectorala Ludovici, angina strangularis maligna sau Morbus din cauza inflamatiei provoaca în podeaua gurii provoaca un sentiment strangulare (de la angina pectorala cuvânt care înseamna strangulare).

Angina Ludwig este diferita de angina pectorala sau dureri în piept. Cu toate acestea, dureri în piept, pot fi prezente în cazurile avansate de angina Ludwig, în cazul în care infectia ajunge spatiul retrosternala. Angina Ludwig este pur si simplu cunoscut sub numele de infectie spatiu submandibulare si sublinguale.

Cauze si factori de risc

Angina Ludwig incepe de la o infectie dentara. Aproape jumatate dintre pacientii care sufera de angina Ludwig au infectii existente sau anterioare ale dintilor si gingiilor. Infectii parodontale sunt de obicei cauzate de streptococi si stafilococi organisme, care sunt prezente în gura chiar si atunci când persoana este sanatoasa.

Dupa ce de calatorie si raspândirea bacteriilor, se ajunge la zonele de submandibulare si sublinguale care cauzeaza inflamatia si umflarea. Din cauza raspunsului inflamator, organismul produce mediatori chimici responsabili pentru durere, eritem si edem, care sunt evidente pentru un pacient. Infectie si inflamatie se extinde la tesuturile adiacente, cum ar fi faringe si gâtului. Pacientii de obicei, respira pe gura, ca urmare a umflare a cailor respiratorii. Din cauza inflamarea limbii, cade inapoi la baza, care provoaca obstructia cailor respiratorii. Umflarea masiva, de asemenea, face cailr respiratorii superioare stramte.

Infectia ajunge în continuare la plamanilorsi mediastinului. Abcesul retrosternal dezvolta si rezultatele în dureri în piept si senzatie de greutate în piept. Infectii Descendente in plamani determina pneumonie si formarea de secretii pulmonare, care agraveaza si mai mult dificultatea în respiratie.

Diagnostic si Tratament

În cazul în care blocurile umflarea cailor respiratorii, ajutor medical de urgenta este necesar pentru a mentine caile respiratorii deschise. Acest lucru poate implica introducerea unui tub de respiratie, prin gura sau nas in plamani si, sau interventii chirurgicale numite traheostomie, care creeaza o deschidere prin gat in trahee.

Antibioticele, de obicei, penicilina, sunt date pentru a lupta impotriva infectiei. Ele sunt, de obicei, administrate într-o vena, pâna când simptomele dispar. Antibioticele luate de gura poate fi continuate pâna când testele arata ca bacteriile au disparut.

Tratamentul stomatologic poate fi necesar pentru infectii dentare care cauzeaza angina Ludwig. Tratamentul chirurgical poate fi ne...