Tulburare depresivă majoră (depresie majoră)


Cap | Neurologie | Tulburare depresivă majoră (depresie majoră) (Disease)


Descriere

Depresia este o boala medicala care cauzeaza un sentiment de tristete persistenta si pierderea interesului. Numita, de asemenea, depresie majora, tulburare depresiva majora si depresie clinica, aceasta afecteaza modul în care o persoana se simte, cred ca se comporta nisip. Depresia poate duce la o varietate de probleme emotionale si fizice. Este posibil sa pot avea probleme faci normale de zi cu zi activitati, si depresie poate face o persoana se simte ca si cum viata nu este în valoare de viata.

Insomnie sau somn excesiv, modificari ale apetitului - depresia cauzeaza adesea scaderea poftei de mâncare si pierderea în greutate, dar în anumite persoane poate provoca pofte mai mari pentru alimente si cresterea în greutate, agitatie sau stare de neliniste - de exemplu, ritmul, de mâna-stoarcerea sau incapacitatea de a sta în continuare , iritabilitate sau izbucniri de furie, a încetinit gândire, vorbire sau miscari ale corpului.

Indecizie, scadere a concentrari, oboseala, oboseala si pierderea de energie - chiar si sarcini mici poate parea sa solicite o multime de efort, sentimente de inutilitate sau de vinovatie, fixare pe esecurile din trecut sau vina dumneavoastra atunci când lucrurile nu merg bine, probleme de gândire , concentrare, luarea deciziilor, ganduri frecvente de deces, moarte sau sinucidere, probleme fizice inexplicabile, cum ar fi durerile de spate sau dureri de cap.

Pentru unele persoane, simptomele depresiei sunt atât de grave ca este ceva evident. Alte persoane se simt mizerabil sau nefericite, în general, fara sa stie cu adevarat de ce.

Cauze si factori de risc

Cauza exacta a depresiei nu este cunoscuta. Multi cercetatori cred ca este cauzata de schimbari chimice în creier. Acest lucru poate fi din cauza unei probleme cu gene, sau declansate de anumite evenimente stresante. Mai probabil, este o combinatie a celor doua.

Depresia afecteaza fiecare persoana în moduri diferite, astfel încât simptomele cauzate de depresie variaza de la persoana la persoana. Trasaturile mostenite, vârsta, sex si cultural joaca un rol important în modul în care depresia te poate afecta pe tine. Modificari în gândire si de somn sunt semne comune ale depresiei la adolescenti si adulti, dar nu sunt la fel de comune la copiii mai mici. La copii si adolescenti, depresie apare adesea împreuna cu probleme de comportament si alte conditii de sanatate mintala, cum ar fi anxietatea sau de tulburare deficit de atentie/hiperactivitate (ADHD).

Diagnostic si Tratament

Diagnosticul de MDD implica o varietate de simptome, în plus fata de starea de spirit depresiva. Dupa ce a luat o istorie atenta, inclusiv cerând pacientul detalii despre somnul sau, poftei de mâncare, sex, starea de spirit, medicul ii va da pacientului un examen fizic pentru a exclude alte cauze posibile ale simptomelor. Anumite afectiuni pot semana cu MDD, inclusiv disfunctie cognitiva cauz...