Sindromul Mallory-Weiss (rupturi esofagiene)


Gât | Otorinolaringologie | Sindromul Mallory-Weiss (rupturi esofagiene) (Disease)


descriere

În pediatrie,ruperile Mallory-Weiss sunt recunoscute la copiii cu afectiuni medicale care predispun, inclusiv hipertensiune portala, ciroza hepatica, si de severa este boala de reflux gastroesofagian. Implicatiile clinice ale acestor pacienti copii si adolescenti sunt demne de remarcat, mai ales ca acesti copii sunt predispusi la hemoragii gastro-intestinale superioare recurente. Riscul asociat de morbiditate si mortalitate, trebuie, de asemenea, subliniat.

Cauze si factori de risc

Sindromul Mallory Weiss este un sindrom caracterizat prin sangerare esofagiana cauzata de o rupere în mucoasa esofagului, ca urmare a varsaturilor sau ragaitului puternic. Descrierea initiala a fost asociata cu bingeing alcoolic, cu toate acestea, cu aparitia endoscopiei, ruperile Mallory-Weiss fost diagnosticate la multi pacienti cu nici o istorie antecedenta de consumul de alcool. Desi ruptura se produce de obicei dupa episoade repetate de varsaturi sau senzatie de voma, poate aparea dupa un singur incident. Desi rapoartele scrise ale acestora cele mai multe rupturi se refera la adulti, rupturile Mallory-Weiss , de asemenea,pot sa apara la copii.

Diagnostic si Tratament

Ruptura de obicei, se vindeca in cateva zile, fara tratament. Chirurgia este rareori necesara. Medicamente care suprima acidul din stomac (inhibitori ai pompei de protoni sau blocante H2), pot fi date, dar nu este clar daca acestea sunt de ajutor.

În cazul în care pierderea de sânge a fost mare, transfuzii de sânge pot fi necesare. În cele mai multe cazuri, sangerarea se opreste fara tratament in cateva ore. ...