Pojar


Piele | Alergie şi Imunologie | Pojar (Disease)


Descriere

Rujeola este o infectie copilarie cauzata de un virus. Odata destul de comuna, rujeola poate fi acum prevenite cu un vaccin. Semne si simptome ale rujeolei includ tuse, nas înfundat, ochii inflamate, durere în gât, febra si o eruptie rosie, piele patata.

De asemenea, numit rubeola, rujeola pot fi grave si chiar fatale pentru copii mici. In timp ce ratele de deces au fost în scadere în toata lumea ca mai multi copii primesc vaccin rujeolic, boala ucide înca câteva sute de mii de oameni pe an, cele mai multe sub vârsta de 5 ani.

Cauze si factori de risc

Rujeola este cauzata de virusul rujeolic, un singur-catenar, negativ-simt invaluit virus ARN din genul Morbillivirus în cadrul Paramyxoviridae familiei. Oamenii sunt gazdele naturale ale virusului; rezervoare de animale nu sunt cunoscute de a exista. Acest virus extrem de contagioasa se raspandeste prin tuse si stranut prin contact apropiat cu caracter personal sau contactul direct cu secretiile.

Factorii de risc pentru infectia cu virusul rujeolic includ urmatoarele:

(1) Copiii cu imunodeficienta din cauza HIV sau SIDA, leucemie, agenti alchilanti, sau terapia cu corticosteroizi, indiferent de statutul de imunizare;

(2) Calatorii la zonele unde rujeola este endemica sau de contact cu calatori în zonele endemice;

(3) Copiii care îsi pierd anticorpi pasiv înainte de vârsta de imunizare de rutina.

Factorii de risc pentru rujeola severe si complicatii sale se numara urmatoarele: malnutritie, care stau la baza sarcinii imunodeficienta,, deficit de vitamina A.

Diagnostic si Tratament

Diagnosticul clinic de rujeola necesita o istorie de febra de cel putin trei zile, cu cel putin unul dintre cele trei lui C (tuse, coriza, conjunctivita). Observarea pete Koplik este, de asemenea, de diagnostic de rujeola.

Nu exista nici un tratament specific pentru rujeola. Cei mai multi pacienti cu rujeola necomplicate va recupera cu odihna si tratament de sustinere. Este, totusi, important sa se ceara sfatul medicului în cazul în care pacientul devine mai rau, deoarece acestea pot fi în curs de dezvoltare complicatii.

...