Medicamente care produc sângerări


Abdomen | Medicină generală | Medicamente care produc sângerări (Disease)


descriere

Persoanele cu tulburari de coagulare, ar trebui sa evite aspirina si alte medicamente care pot determina sângerare. Aceasta lista de medicamente care pot provoca sângerarea nu include medicamente care trebuie sa se acorde în calitate de injectii sau perfuzii intravenoase. Cele generice sau substante chimice care se dau nume, deoarece numele de marca sau nume de marketing difera între tari.

Sangerarea poate varia în severitate de la o vânataie simpla la sânge în urina, fecale, sputa sau (mucus si flegma). Sangerarea poate aparea la orice parte a corpului, inclusiv la nivelul tractului digestiv, vasele de sange, ochi, creier, si articulatiilor. Sangerarea din suprafata corpului, cum ar fi de la o rana, este adesea prompt identificata si tratata, întrucât, sângerara interna este mult mai dificil de a urmari si a diagnostica.

Tipuri de simptome: sângerare, sângerare la ureche, ochi sau gingiilor, sângerare sub piele, sânge în urina sau sperma, sânge în sputa (flegma mucus ), sânge în voma, vânatai usoare, tuse de sânge, sângerare vaginala excesiva, sângerare post-partum (dupa nastere), sângerari rectale sau sânge în scaun, sângerari nazale recurente.

Cauze si factori de risc

Simptome hemoragice, cum ar fi scaune cu sange si voma, sunt de multe ori din cauza hemoragii gastro-intestinale. Cu toate acestea, sângerare excesiva inexplicabila sau vânataie pot fi cauzate de tulburari de sângerare si a altor boli grave, cum ar fi leucemia.

Oamenii care iau medicamente pentru subtierea sangelui sau care au o tulburare de sângerare, cum ar fi hemofilia, sunt la risc pentru sângerare severa si prelungita, deoarece sangele lor nu se incheaga în mod corespunzator.

Diagnostic si Tratament

Persoanele cu tulburari de coagulare, ar trebui sa fie verificati la centrul lor de hemofilie sau medic, sau consultati instructiunile companiei farmaceutice tiparite înainte de a lua orice medicament nou.

Cu toate acestea, aceste tipuri de conditii, de obicei, pot fi gestionate bine, atunci când respectati planul de tratament general prescris de catre medicul dumneavoastra. Sângerarea severa si sângerari interne suspecte au nevoie de un diagnostic prompt medicale profesionale. ...