Meningită (infecţie coloană vertebrală, creier)


Cap | Neurologie | Meningită (infecţie coloană vertebrală, creier) (Disease)


descriere

Meningita spinala este o afectiune care provoaca inflamatia si umflarea în captuseala a creierului si a maduvei spinarii. Umflarea poate afecta sau distruge celulele nervoase si poate provoca sangerari la nivelul creierului. Aceasta inflamatie si umflare provoaca simptome de meningita

Cauze si factori de risc

Cauzele de meningita spinale sunt, de obicei, o infectie bacteriana sau virala (cunoscuta sub numele de meningita bacteriana si meningita virala). Cel mai adesea, sistemul imunitar al organismului este capabil sa contina si înfrângerea unei infectii. Dar daca infectia trece în sânge si apoi în lichidul cefalorahidian care inconjoara creierul si maduva spinarii, aceasta poate afecta nervii si sa se deplaseze la creier si / sau la membrane din jur, care cauzeaza inflamatia.

Diagnostic si Tratament

Oamenii care sunt suspecti de meningita care ar trebui sa primeasca un tratament imediat, agresiv. Aceasta boala poate progresa rapid, si are potentialul de a provoca daune severe, ireversibile neurologice.

Tratamentul precoce de meningita bacteriana este important pentru persoanele cu boli. Tratamentul meningitei bacteriene implica doze puternice de antibiotice intravenoase. Antibioticele pot fi, de asemenea, acordate pentru a preveni alte infectii bacteriene.

Corticosteroizii, cum ar fi prednison pot fi utilizati pentru a ameliora presiunea si umflarea creierului, si pentru a preveni pierderea auzului, care este frecventa la pacientii cu meningita Haemophilus influenzae. Medicina durerii si sedative pot fi administrati pacientilor pentru a face mai confortabila starea.

În functie de sursa de infectie, sinusurile infectate poate fi necesar sa fie golite, ca parte a tratamentului meningitei.

Tratament adecvat pentru cele mai multe tipuri de meningita pot reduce riscul de a muri de boli cu 15 la suta. ...