Leziuni de menisc (accidentarea genunchiului)


Picioare | Reumatologie | Leziuni de menisc (accidentarea genunchiului) (Disease)


Descriere

Atât acoperirea osoasa în cadrul comun si a meniscului sunt realizate din cartilaj - acest lucru face un pic confuza problema. Oamenii spun adesea cartilaj pentru a întelege meniscul (margini aale cartilajului interosos) sau de a întelege suprafata comuna (asa-numitul cartilajului articular, care este capatul osului).

Persoanele fizice care au avut o rupere de menisc,experimenteaza de obicei, durerea si umflarea ca simptomele lor primare. O alta plângere comuna este de blocare în comun, sau incapacitatea de a îndrepta complet piciorul. Acest lucru se datoreaza unei bucati de cartilaj rupt aducând atingere fizica mecanismului comun al genunchiului. Cele mai frecvente simptome ale unei ruperi de menisc sunt: dureri de genunchi, umflarea genunchiului, sensibilitate la apasarea pe meniscului, iesirea de la loc sau cliciro în interiorul genunchiului la miscarea articulatiei genunchiului.

Cauze si factori de risc

Cele doua cele mai comune cauze ale unei ruperi de menisc sunt datorate leziuni traumatice (adesea observate la sportivi) si procesele degenerative (observate la pacientii mai în vârsta, care au cartilajului mai fragil). Mecanismul cel mai comun de rupere de menisc traumatice apar atunci când articulatia genunchiului este îndoita si genunchiul este apoi rasucit.

Diagnostic si Tratament

Orice pacient care are dureri de genunchi, va fi evaluat pentru o rupere de menisc. O istorie atenta si examinarea fizica pot ajuta la diferentierea pacientilor care au o rupere de menisc si pacientii cu dureri de genunchi de la alte conditii. Teste specifice pot fi efectuate de catre medicul dumneavoastra pentru a detecta ruperile de menisc. Razele X si IRM-uri sunt cele doua teste utilizate în mod obisnuit la pacientii care au ruperi de menisc. Razele X pot fi utilizate pentru a determina daca exista dovezi ale modificarilor degenerative sau artritice la articulatia genunchiului. RMN-ul este utill la vizualizarea de fapt meniscului. Cu toate acestea, pur si simplu, vazând un menisc rupt pe RMN-ul nu inseamna ca un tratament specific este necesar. Tratamentul ruperi de menisc depinde de mai multi factori, cum nu toate ruperile de menisc necesita interventie chirurgicala.

Tratamentul unei ruperi de menisc depinde de mai multi factori, inclusiv tipul de rupere, nivelul de activitate al pacientului, precum si raspunsul la masuri de tratament simple. Atunci când tratamentul chirurgical al unei rupturi menisc este necesar, tratamentul obisnuit este sa taiati portiunea rupta de menisc, o procedura numita o meniscectomie. Repararea meniscului si transplantul de menisc sunt, de asemenea, optiuni de tratament chirurgical. ...