Malignitate metastatică (răspândirea cancerului)


Abdomen | Oncologie | Malignitate metastatică (răspândirea cancerului) (Disease)


Descriere

Metastaza, sau boala metastatica (uneori abreviat Mets), este raspândirea unei boli de la un organ sau parte la un alt organ non-adiacent sau în parte. In trecut s-a crezut ca numai celulele maligne tumorale si infectiile au capacitatea de a metastaza, cu toate acestea, acest lucru este reconsiderat datorita cercetarilor noi.

Cand celulele tumorale metastazeaza, tumora se numeste o tumora secundara sau metastatica, iar celulele sale sunt similare cu cele din tumora initiala. Acest lucru înseamna, de exemplu, ca, în cazul în care cancerul de san metastazeaza la plamani, tumora secundara este facut din celule mamare anormale, nu de celule pulmonare anormale. Tumoare la plamani este numit pe atunci cancer de san metastatic, nu, cancer pulmonar.

Cauze si factori de risc

Cancerul apare dupa o singura celula într-un tesut este deteriorat progresiv genetic pentru a produce o celula stem cancer care poseda un fenotip malign. Aceste celule canceroase stem sunt capabile sa se supuna mitozei anormale necontrolate, care serveste pentru a creste numarul total de celule canceroase de la acea locatie. Când zona de celule canceroase la site-ul originar devine detectabil clinic, aceasta se numeste o tumoare primara. Unele celulele canceroase dobândesc, de asemenea, capacitatea de a penetra si sa se infiltreze tesuturile inconjuratoare normale în zona locala, formând o tumoare noua. Tumora fiica nou formata, în site-ul adiacent în tesut se numeste metastaza locala.

Unele celule canceroase dobândesc capacitatea de a penetra peretii vaselor limfatici si / sau de sânge, dupa care ei sunt capabili sa circule prin vasele de sange (celule tumorale circulante) pentru alte site-uri si tesuturi din organism. Acest proces este cunoscut (respectiv), astfel cum limfatic sau raspândirea hematogeneous.

Dupa ce celulele tumorale vin sa se aseze la un alt site, re-penetreaza peretii navei sau si continua sa se inmulteasca, formând în cele din urma un alt punct de vedere clinic detectabil tumorii. Aceasta tumora noua este cunoscuta ca un metastatic (sau secundar) . Metastaza este una dintre cele trei semne distinctive ale tumori maligne (tumori benigne de contrast). Cele mai multe tumori si alte neoplasme pot metastaza, desi în grade diferite (de exemplu, carcinomul bazocelular metastazeaza rar).

Diagnostic si Tratament

Aveti dreptul sa stii de doar un singur loc unde cancerul sa extins. Dar odata ce exista un site de raspândire, este probabil ca cancerul este în crestere în alte locuri. Cancerul este atât de mic, în acest loc, care nu te simti înca nici un simptom, si nu apare pe teste. Chirurgia în acest moment nu poate fi o alegere buna pentru tratament in zona cunoscuta de cancer, deoarece este putin probabil sa scape de întreaga problema complet. Deci, daca aveti una sau mai multe metastaze , medicul dumneavoastra va va recomanda, probabil, un tratament întregului corp care ...