Abuz de metamfetamină


Abdomen | Medicină generală | Abuz de metamfetamină (Disease)


Descriere

Metamfetamina este un drog stimulent nervos central sistem, care este o structura similara cu amfetamina. Datorita potentialului sau ridicat de abuz, metamfetamina este clasificat ca un al II-lea Program de droguri si este disponibil numai prin intermediul unui baza de prescriptie medicala care nu poate fi reumplut. Desi metamfetamina poate fi prescris de catre un medic, utilizarile sale medicale sunt limitate, iar dozele care sunt prescrise sunt mult mai mici decât cele de obicei abuzat. Cele mai multe dintre abuzat metamfetamina vine de la superlaboratoare externe sau interne, desi aceasta poate fi, de asemenea, facute în laboratoare mici, în cazul în care productia ilegale, sa pun în pericol persoanele în laboratoare, vecinii, si mediul.

Metamfetamina creste eliberarea si blocheaza recaptarea de substanta chimica din creier (sau neurotransmitator) dopamina, ceea ce duce la niveluri ridicate de produse chimice din creier - un mecanism comun de actiune pentru cele mai multe droguri de abuz. Dopamina este implicat in recompensa, motivatia, experienta de placere, si functia motorie. Capacitatea de metamfetamina de a elibera dopamina rapid în regiunile de recompensare ale creierului produce euforie intensa, sau Rush, ca multi utilizatori se simt dupa nas, fumatul, sau injectarea de droguri.

Cauze si factori de risc

Abuz de metamfetamina cronic modifica în mod semnificativ modul în care functiile creierului. Studii neinvazive omului de imagistica cerebrala au shown modificari in activitatea sistemului dopamina, care sunt asociate cu abilitati motorii reduse si depreciate verbal learning. 1 studii recente din agresorii cronic de metamfetamina au relevat, de asemenea, modificari structurale si functionale severe în zonele creierului asociate cu emotie si memorie, 2,3 care poate fi responsabil pentru multe dintre problemele emotionale si cognitive observate în agresorii cronice de metamfetamina.

Abuzul repetat de metamfetamina pot duce, de asemenea la dependenta-o boala cronica, recidivanta caracterizata prin cautarea de droguri compulsive si utilizare, care este însotita de schimbari chimice si moleculare in creier. Unele dintre aceste schimbari persista mult timp dupa abuzul de metamfetamina este oprit. Inversarea de unele dintre schimbarile, cu toate acestea, pot fi observate dupa perioade sustinute de abstinenta (de exemplu, mai mult de 1 an).

Diagnostic si Tratament

În prezent, cele mai eficiente tratamente pentru dependenta de metamfetamina sunt cuprinzatoare interventiilor cognitiv-comportamentale. De exemplu, modelul Matrix - o abordare de tratament comportamental care combina terapia comportamentala, educatie familiala, consiliere individuala, 12-pas de sprijin, testarea de droguri, precum si încurajarea activitatilor legate de nondrug - sa dovedit a fi eficace în reducerea abuzului de metamfetamina.

Interventii de urgenta de management, care...