Sindromul Miller Fisher

Față | Reumatologie | Sindromul Miller Fisher (Disease)


Descriere

Sindromul Miller Fisher este o polineuropatie rara, caracterizata prin ataxie acuta (coordonare musculara anormala), oftalmoplegie (paralizie a muschilor oculari), si areflexie (absenta reflexelor). Tulburare este o varianta de sindromul Guillain-Barre.

O varianta a sindromului Guillain-Barre caracterizata prin debut acut de disfunctie oculomotoare, ataxie, precum si pierderea reflexelor tendinoase profunde cu care economisesc relativ de putere în extremitati si trunchi. Ataxia este produsa de disfunctiile periferice nervoase senzoriale, si nu de un prejudiciu cerebelos. Slabiciunea faciala si pierderea senzoriala pot sa apara, de asemenea,. Procesul este mediat de autoanticorpi împotriva unei componente de mielina gasite în nervii periferici.

Cauze si factori de risc

Pentru a cerceta cauzele sindromului Miller Fisher, se ia în considerare cercetarea cauzelor acestor boli acestor faptul ca poate fi similar, sau asociate cu sindromul Miller Fisher: sindromul Guillain-Barre, descendenta, paralizie, diplopie, senzatie de amorteala, ameteli, oftalmoplegie, plasmafereza

Diagnostic si Tratament

Tratamentul pentru sindromul Miller Fisher este identic cu tratamentul pentru sindromul Guillain-Barre: imunoglobuline intravenoase (IVIg) sau plasmafereza (o procedura în care anticorpii sunt eliminati din sânge) si de îngrijire de sustinere. Prognosticul pentru majoritatea indivizilor cu sindromul Miller Fisher este bun. În cele mai multe cazuri, recuperarea începe în decurs de 2 pâna la 4 saptamâni de la debutul simptomelor, si poate fi aproape completa în termen de 6 luni. Unele persoane raman cu deficite reziduale. Foarte rar (la mai putin de 3 la suta din cazuri) recidivele pot sa apara. NINDS sprijina cercetarea care vizeaza descoperirea de noi modalitati de a diagnostica, trata, si, în cele din urma, vindeca neuropatii, cum ar fi sindromul Miller Fisher.

Lista de tratamente mentionate în diferite surse de Miller Fisher Sindromul include urmatoarea lista. Cereti întotdeauna sfatul medical profesionist cu privire la orice tratament sau schimbare în planurile de tratament.

Tratamentele sunt similare cu cele pentru sindromul Guillain-Barre

(1) imunoglobulina intravenoasa (Ig IV)

(2) Plasmafereza

(3) îngrijire suport...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».