Avort spontan


Pelvis/Bazin | Obstetrică și Ginecologie | Avort spontan (Disease)


Un avort spontan este orice sarcina care se termina spontan inainte ca fatul sa poata supravietui. Organizatia Mondiala a Sanatatii defineste aceasta stare ca un embrion sau fat cu greutate de 500 de grame sau mai putin, care de obicei corespunde la o varsta gestationala de la 20 la 22 saptamani sau mai putin.

Cauze si factori de risc

Avortul spontan are loc la aproximativ 15% pana la 20% din toate sarcinile recunoscute, si apare de obicei inainte de a 13-a saptamana de sarcina. Odata cu dezvoltarea de teste extrem de sensibile pentru nivelurile de hCG care pot detecta o sarcina timpurie, chiar inainte de urmatoarea perioada estimata (menstruatie), cercetatorii au fost in masura sa demonstreze ca aproximativ 60% pana la 70% din toate sarcinile (recunoscute si nerecunoscute) sunt pierdute .

Deoarece pierderea are loc atat de devreme, avorturile spontane pot sa aibe loc fara ca femeie vreodata fi stiut ca ea a fost insarcinata. Dintre avorturile spontane care apar inainte de a opta saptamana, 30% nu au fetus asociat cu sacul sau placenta. Aceasta conditie se numeste ovul ruinat, si multe femei sunt surprinse sa afle ca nu a existat niciodata un embrion in interiorul sacului.

Diagnostic si Tratament

Daca o persoana are un avort spontan amenintator, medicul poate recomanda odihna pana cand dispare sangerarea sau durerea. Ea poate fi sfatuita sa se evite exercitiul fizic si sexul. Desi aceste masuri nu au fost dovedite ca reduc riscul de pierdere a sarcinii, acestea pot reduce sangerarea si de a imbunatati confortul.

Este, de asemenea, o idee buna sa se evite calatoriile - in special in zonele in care ar fi dificila primirea de ingrijiri medicale imediate. Cu ultrasunete, acum este mult mai usor pentru a determina daca embrionul a murit sau nu a fost niciodata format. Fie gasirea inseamna ca un avort spontan va avea loc cu siguranta.

...