Regurgitare mitrală


Piept | Cardiologie | Regurgitare mitrală (Disease)


Descriere

Regurgitare mitrala (MR) este definit ca o inversare a fluxului de sange anormale din ventriculul stang in atriul stang.

Cele mai frecvente etiologii ale MR includ prolaps de valva mitrala (MVP), boli de inima reumatice, endocardita infectioasa, calcificare inelara, cardiomiopatie si boala cardiaca ischemica. Fiziopatologia, manifestari clinice si de management al RM difera cu cronicitatii bolii si etiologia.

Cauze si factori de risc

Aceasta este cauzata de întreruperi în orice parte a aparatului de valva mitrala, care cuprinde inelului mitral, pliante (o anterior mare [aortica] prospect si un mic posterior [murala] prospect), tendineae chordae, iar muschii papilari (anteromediala si posterolateral).

Regurgitare de valva mitrala poate fi cauzata de multe lucruri, printre care: prolaps de valva mitrala, cabluri deteriorate tesutului, febra reumatica, endocardita, uzura pe supapa, atac de cord anterior, tensiunii arteriale netratate, defecte cardiace congenitale.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul regurgitare de valva mitrala depinde de cât de grava este starea dumneavoastra, indiferent daca se înrautateste, si semne si simptome. Pentru cazurile usoare, tratamentul poate sa nu fie necesar. Chirurgie cardiaca poate fi necesara pentru a repara sau înlocui valva pentru mai severe cazuri-. Lasata netratata, regurgitare de valva mitrala severa poate duce la insuficienta cardiaca sau probleme grave de ritm cardiac (aritmii).

...