Stenoză de valvă aortică


Piept | Cardiologie | Stenoză de valvă aortică (Disease)


Descriere

Stenoza aortica este o îngustare a valvei aortice, reducând fluxul de sânge în circulatie.

Simptomele stenozei aortice includ: lipsa de aer, cu activitate; dureri in piept, angina-tip (zdrobire, stoarcere, presiunea, senzatie de constrictie; creste durerea cu exercitarea, ameliorata cu restul, sub osul pieptului, se pot deplasa în alte zone), lesin, slabiciune, ameteli sau cu activitate, senzatie de a se simti batailor inimii (palpitatii). Sugarii si copiii cu stenoza aortica pot fi extrem de obositi, transpirati, si au pielea palida si respiratie rapida. Ele pot fi, de asemenea, mai mici decât alti copii de vârsta lor.

Cauze si factori de risc

O serie de conditii provoca o boala care rezulta în îngustarea valvei aortice. Atunci când gradul de ingustarea devine suficient de importante pentru a împiedica fluxul de sange de la ventriculului stang la artere, dezvolta probleme cardiace.

Stenoza aortica poate fi prezenta de la nastere (congenitale), sau se pot dezvolta mai tarziu in viata (dobândite). La adulti, trei conditii sunt cunoscute de a provoca stenoza aortica: uzura progresiva si lacrima de un cadou supapa bicuspida de la nastere (congenitale), uzura de valva aortica în vârsta, cicatrizare a valvei aortice din cauza febrei reumatice ca un copil sau tineri adulti. La adulti, stenoza aortica apare cel mai frecvent la cei care au avut febra reumatica, o boala care se poate dezvolta dupa infectie streptococica sau scarlatina. Valva aortica bicuspida este cea mai frecventa cauza a stenozei aortice la pacientii sub varsta de 65 ani.

Diagnostic si Tratament

Urmatoarele teste pot fi efectuate: piept x-ray, Doppler ecocardiografie, ECG, teste de efort, a plecat cateterism cardiac, RMN a inimii, ecocardiografie transesofagiana.

Medicamentele, uneori, poate usura simptomele de stenoza valvei aortice. Cu toate acestea, singura modalitate de a elimina stenoza valvei aortice este de interventii chirurgicale pentru a repara sau înlocui valva si deschide pasaj.

...