Sarcină molară (trofoblastică gestaţională)


Gura | Obstetrică și Ginecologie | Sarcină molară (trofoblastică gestaţională) (Disease)


Descriere

O sarcina molara se intampla atunci cand tesutul care in mod normal devine un fat, devine o crestere anormala în uter. Chiar daca nu este un embrion, aceasta crestere declanseaza simptome ale sarcinii.

Sarcina molara ar trebui sa fie tratata imediat. Acest lucru va asigura ca tot tesutul este eliminat. Acest tesut poate provoca probleme grave la unele femei.

Cauze si factori de risc

O alunita hydatidiform, sau sarcina molara, rezulta din productia mare a tesutului care se presupune c sea dezvolta in placenta. Placenta alimenteaza în mod normal, un fat in timpul sarcinii. În aceasta conditie, tesuturile se dezvolta intr-o crestere anormala.

Exista doua tipuri de sarcina: sarcina molara partiala si sarcina molara completa. O sarcina molara partiala înseamna ca nu exista o placenta anormala si unele dezvoltarii fetale. Într-o sarcina molara completa, exista o placenta anormala, dar nu fatul.

Ambele forme sunt din cauza unor probleme în timpul fertilizarii. Cauza exacta a problemelor de fertilizare sunt necunoscute. Cu toate acestea, o dieta saraca in proteine, grasimi animale, si vitamina A poate juca un rol.

Diagnostic si Tratament

O examinare pelvina poate arata semne similare cu o sarcina normala, dar dimensiunea uterului poate fi anormala si sunetele inimii copilului sunt absente. Pot exista unele sangerari vaginale.

Tratamentul include o dilatare si chiuretaj. O histerectomie poate fi facuta pentru pacientele care nu doresc sa devina vreodata gravide.

...