Pete mongoliene


Piele | Dermatologie | Pete mongoliene (Disease)


descriere

O pata mongola, de asemenea, cunoscuta sub numele de pata mongola albastra, melanocitosa congenitale cutanata, iar melanocitosa cutanata este benigna, plata, semn din nastere congenitale cu margini ondulate si forma neregulata, descoperite pe mongoli si numit dupa de catre Erwin Balz. De asemenea, este extrem de raspandita in randul asiaticilor de Est, Europa de Sud-Est asiatici, polinezienii, americanii nativi, si africanii de Est. În mod normal dispare trei la cinci ani de la nastere si aproape întotdeauna de pubertate. Culoarea cea mai comuna este albastru, desi ele pot fi albastru-gri, albastru-negru sau chiar maro profund.

Ocazional, petele mongole albastre sunt confundate cu vânatai, care se poate ridica o întrebare despre abuzul asupra copilului este posibil. Este important sa se recunoasca faptul ca petele mongole albastre sunt semne din nastere, NU vânatai.

Simptomele includ:

(1) pete albastre sau albastru-gri pe spate, fese, baza coloanei vertebrale, umerilor, si alte zone ale corpului

(2) Zona plat, cu forma neregulata si marginile neclare

(3) Normal textura pielii

(4) Punctele sunt, de obicei, 2 - 8 centimetri

Cauze si factori de risc

petele Mongole albastre sunt frecvente in randul persoanelor cu pielea mai inchisa, cum ar fi cele care sunt din Asia, India de Est, si origine africana. Pete mongoloide sunt marcaje necanceroase ale pielii si nu sunt asociate cu boala. Marcajele pot acoperi o arie larga de spate.

Diagnostic si Tratament

Nu exista testele necesare. Medicul dumneavoastra poate diagnostica aceasta conditie uitandu-se la piele. si nici un tratament nu este necesar sau recomandat.

Petele se estompeze de multe ori în câtiva ani si sunt aproape întotdeauna plecat de adolescenta. Momentan nu sunt complicatii. ...