Mycoplasma genitalium


Pelvis/Bazin | Obstetrică și Ginecologie | Mycoplasma genitalium (Disease)
Mycoplasma genitalium este o boala cu transmitere sexuala (BTS),de cele mai multe ori asimptomatica, bacteriana, care are unele asemanari cu gonoreea si chlamydia. Deoarece Mycoplasma genitalium apare adesea în asociere cu alte infec?ii atat la barbati cat si femei, doctorii înca mai considera ca este destul de dificil de a diagnostica boala pe cont propriu.

O infectie Mycoplasma genitalium este destul de similara cu chlamydia si gonoreea, dar de multe ori apare impreuna cu alte ITS, ceea ce face dificil de diagnosticat. Este o infectie parazitara mica, care poate afecta atât barbatii, cât si femeile, si este transmisa atunci cand micile mycoplasme sunt transmise prin sex neprotejat. Aceste organisme provoca o infectie prin atasarea ei la suprafata tractului genital si ataca tesutul gazda. Mycoplasma genitalium este asimptomatica, ceea ce înseamna mai multi oameni nu vor observa nici un simptom. Acesta poate fi, de asemenea, asociatea cu vaginita bacteriana (BV), cervicita, endometrita si boala inflamatorie pelvina (BIP)

Barbatii au, de obiciei o scurgere uretrala ,durere sau arsura in timpul urinarii si uretrita cu infectie Mycoplasma. Cu toate acestea, principalul simptom al micoplasmei pentru barbati este o inflamatie a uretrei. Barbatii sunt de multe ori diagnosticati cu aceasta infectie în cazul în care întâmpina o inflamatie continua uretrala si au test negativ pentru chlamydia si gonoreea. Simptome comune ale acestei ITS pentru femei includ, de obicei, durere continua in timpul actului sexual si mâncarime vaginala. Durere sau arsura în timpul urinarii sunt, de asemenea, simptome comune pentru femei.

Cauze si factori de risc

Mycoplasma genitalium este adesea asociat cu vaginita bacteriana (BV) la femei, si este o cauza frecventa de uretrita non-gonococica la barbati. Aceasta infectie poate fi contractat în cazul în care o persoana este activa sexual, si cu atât mai mult în cazul în care el / ea are parteneri sexuali multiplii Acesta se transmite prin sex vaginal, anal sau oral.

O infec?ie cu Mycoplasma genitalium pot sta nerecunoscuta luni de zile, deoarece nu prezinta nici un simptom. Daca nu este trata cu succes infectia in faza incipienta, aceasta poate provoca prostatita sau epididimita (testicule umflate ?i dureroase), la barbati, uretrita si cervicita, PID sau sarcina ectopica la femei. De asemenea Mycoplasma genitalium poate lasa atât barba?ii cât si femeile infertile si care se confrunta cu dureri pelvine de lunga durata, daca este lasata netratata pentru o perioada lunga de timp.

Diagnostic ?i Tratament

Diagnosticat, Mycoplasma genitalium pot fi u?or tratata cu un curs simplu de antibiotice. Azitromicina a fost dovedit a fi metoda cea mai eficienta de tratament pentru aceasta infectie si este cel mai eficient atunci când este luata o doza de 500 mg de (doua comprimate de 250 mg o data) pe zi ?i apoi luata intre doi si cinci zile o doza de ...