Miocardită (inflamaţie a muşchiului inimii)


Piept | Cardiologie | Miocardită (inflamaţie a muşchiului inimii) (Disease)


descriere

Miocardita este o inflamatie a muschiului inimii. Miocardita poate fi usoara si practic nu poate provoca simptome vizibile. Cel mai frecvent simptom este durerea de miocardita în piept. Cand miocardita este mult mai grava, aceasta duce la slabirea muschiului inimii. Miocardita poate provoca insuficienta cardiaca, apoi (cu simptome de dificultati de respiratie, oboseala acumulare, lichid în plamâni, etc), precum si nereguli ale ritmului cardiac de la inflamatia si / sau cicatrici a sistemului electric al inimii.

Cauze si factori de risc

Miocardita poate fi cauzata de o varietate de infectii si conditii, cum ar fi virusi, sarcoidoza, boli ale sistemului imunitar si (cum ar fi lupusul sistemic, etc), sarcina, si altele. Cea mai frecventa cauza este infectia cu miocardita a muschiului inimii de un virus. Virusul invadeaza muschiul inimii si provoca o reactie inflamatorie locala. Dupa ce dispare infectia initiala, sistemul imunitar al organismului continua sa provoace pagube inflamatoare a muschiului inimii. Acest raspuns imun prelungeste de fapt, miocardita.

Diagnostic si Tratament

În multe cazuri miocardita imbunatateste, fie pe cont propriu sau cu tratament, ceea ce duce la o recuperare completa. Tratamentul se concentreaza pe tratarea Miocardita cauza de baza. In cazurile usoare, medicul poate spune sa se odihneasca si poate prescrie medicamente pentru a ajuta organismul lupta impotriva infectiei cauzeaza miocardita în timp ce inima recupereaza. În cazul în care bacteriile sunt cauza infectiei, medicul va prescrie antibiotice. Desi medicamentele antivirale sunt disponibile, acestea nu s-au dovedit eficiente în tratamentul de cele mai multe cazuri de miocardita. ...