Comă mixedematoasă (hipotiroidism sever)


Gât | Endocrinologie şi Metabolism | Comă mixedematoasă (hipotiroidism sever) (Disease)


descriere

Hipotiroidismul este un sindrom clinic în care deficienta sau absenta hormonilor tiroidieni incetineste procesele metabolice corporale.

Simptomele se pot manifesta în toate sistemele de organe în gama de severitate în functie de gradul de deficit de hormon. Boala de obicei progreseaza în ultimele luni pâna la ani, dar poate aparea ca urmare a încetarii rapid de medicamente înlocuire tiroidiene sau indepartarea chirurgicala a glandei tiroide.

Cauze si factori de risc

Termenul mixedem se refera la schimbarile ingrosate, edematoase la nivelul tesuturilor moi ale pacientilor în stare Hypothyroid semnificativ. Myxedema coma, o rara, viata in pericol conditie, apare târziu în progresia de hipotiroidism. Conditia este vazuta de obicei la femeile în vârsta si este adesea precipitate de infectie, medicamente, expunerea la mediu, sau alte metabolice legate de stres.

Diagnostic si Tratament

Deoarece rapide teste de confirmare de laborator sunt adesea disponibile, diagnosticul poate fi facut pe baze clinice cu tratament început imediat.

Tratamentul mixedemei necesita doze potential toxice ale hormonului tiroidian, precum si ratele de mortalitate de peste 20% au fost raportate chiar cu terapia optima. ...