Ptoză aponevrotică (datorită vârstei)


Ochi | Oftalmologie | Ptoză aponevrotică (datorită vârstei) (Disease)


Descriere

Ptoza este o afectiune caracterizata prin caderea sau caderea pleoapei superioare sau inferioare.

Punct de vedere clinic, ptoza aponevrotic se caracterizeaza printr-o usoara pâna la severa, cu o ptoza a cutelor pleoapa ridicata, santul adânc superioare, subtierea pielii superioare la Tars, si functia de ridicator normala. Aceasta înseamna pleoapei superioare se misca în mod normal, în privirea în sus. La privirea în jos, capacul va continua sa se ofileasca.

Cauze si factori de risc

Ptoza aponevrotic este cel mai comun tip de ptoza. Aceasta este cauza de atenuare, dehiscenta, sau disinsertion a aponevrozei levator de la introducerea sa normala pe antero inferior o treime din Tars.

Cauzele comune ale ptoza aponevrotic dobândite sunt: îmbatrânirea, inflamatia cronica, utilizarea de lentile de contact rigide, traumatisme contondent, si interventii chirurgicale oftalmologice anterior. Ptoza poate aparea, de asemenea, aponevrotic dupa operatie oculara si edem palpebral.

Diagnostic si Tratament

Cei mai multi pacienti cu ptoza aponevrotic sunt asimptomatice, cu un grad de ptoza usoara si nu necesita interventie chirurgicala. În cazul în care gradul de ptoza este suficient de sever pentru a perturba viziune sau o jena este cosmetice, aceasta poate fi corectata. Rezectia chirurgicala a ridicator da rezultate bune. Procedurile chirurgicale includ, de asemenea, Müller rezectie musculare si functionarea Sling Frontalis.

Non-chirurgicale, cum ar fi modalitatile de utilizare a ochelarilor speciali carja sau lentile de contact pentru a sprijini scleral pleoapelor poate fi, de asemenea, utilizate.

...