Ciupercă la unghii

Picioare | Medicină generală | Ciupercă la unghii (Disease)


Descriere

Ciuperca la unghii este o infectie fungica la una sau mai multe dintre unghii. O infectie cu ciuperca la unghii poate începe ca o pata alba sau galbena sub vârful degetelor. Ca ciuperca unghiilor sa se raspandeasca mai adanc in unghie, aceasta poate provoca decolorarea unghiei, îngrosa si de a dezvolta margini ruine - o problema inestetica si dureroase.

Cauze si factori de risc

Infectii fungice ale unghiilor sunt de obicei cauzate de o ciuperca, care apartine unui grup de ciuperci numite dermatofiti. De asemenea drojdia si mucegaiul, poate fi responsabil pentru infectii fungice ale unghiilor. Ciuperca la unghii tinde sa afecteze barbatii mai des decat o face la femei, în special cele cu un istoric familial de aceasta infectie.

Diagnostic si Tratament

Resturile pot fi examinate la microscop sau cultivate într-un laborator pentru a identifica ceea ce a cauzat infectia. Alte conditii, cum ar fi psoriazis, poate imita o infectie fungica a unghiei. Microorganisme, inclusiv bacterii, drojdi, pot infecta unghiile. Cunoscând cauza infectiei ajuta la determinarea celui mai bun curs de tratament. Ciuperca unghiilor poate fi dificil de tratat, si infectiile repetate sunt frecvente. Creme antifungice unghiilor si unguente sunt disponibile, dar acestea nu sunt foarte eficiente.

...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».