Abuz de narcotice (morfină, heroină)


Piept | Medicină fizică și Reabilitare | Abuz de narcotice (morfină, heroină) (Disease)


Descriere

Abuzul de stupefiante in este una dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii cauta tratament medical. Medicii pot prescrie mai multe medicamente diferite pentru a calma durerea. Cele mai puternice medicamente de alinare a durerii sunt narcoticele.

Narcoticele au multe aplicatii utile de alinare a durerii în medicina. Ele sunt utilizate nu numai pentru a calma durerea pentru persoanele cu boli cronice, cum ar fi cancerul, dar, de asemenea, pentru a calma durerea acuta dupa operatii. Medicii pot prescrie, de asemenea, traficul de stupefiante pentru conditii dureroase acute, cum ar fi: eroziuni corneene, pietre la rinichi si oase rupte.

Abuzului de stupefiante apare ca un rezultat al euforiei si sedarii care produc narcotice în cadrul sistemului nervos central.

Dependenta psihologica se refera la consumul de droguri compulsiv în care o persoana foloseste droguri pentru satisfactia personala, de multe ori, în ciuda cunoasterii riscurilor de sanatate.

Dependenta fizica apare atunci când o persoana se opreste cu ajutorul narcoticelor, dar traieste un sindrom de retragere (sau un set de simptome)

Cauze si factori de risc

Atunci când oamenii folosesc droguri exclusiv pentru a controla durerea, este putin probabil ca acestia sa devina dependenti sau dependente de ele. Unui pacient este dat o doza de opioide suficient de puternice pentru a reduce gradul de constientizare a durerii, dar nu în mod normal, suficient de puternic pentru a produce o stare de euforie.

Controlul durerii este adecvat scopului pentru uz medical de narcotice. Astfel, pacientii sau personalul medico-sanitar nu ar trebui sa permita frica de dependenta pentru a interfera cu utilizarea narcoticelor pentru ameliorarea durerii eficiente. Narcoticele produc efectul lor prin stimularea receptorilor opioizi din sistemul nervos central si a tesuturilor din jur.

Diagnostic si Tratament

Narcoticele utilizate pe termen scurt conditiile medicale rar necesita oprirea de la indoparea cu medicamente dupa o scurta perioada ce produce foarte rar efecte adverse. În cazul în care circumstantele o permit, doza pentru persoanele care folosesc droguri pe o perioada extinsa de timp, în scopuri medicale este lent coborâta peste câteva saptamâni pentru a preveni simptomele de sevraj. Narcoticele pot dezvolta toleranta, precum si dependenta psihologica si fizica la opioide, atunci când le ia pe o perioada lunga de timp .

...