Supradozaj de narcotice (morfină, heroină)


Piept | Medicină fizică și Reabilitare | Supradozaj de narcotice (morfină, heroină) (Disease)


Descriere

Supradozas de droguri pe termen lung (sau pur si simplu supradozaj sau OD) descrie ingestia sau punerea în aplicare a unui medicament sau a altor substante în cantitati mai mari decât cele recomandate sau, în general, practicate. Simptomele de supradozaj includ opiacee, respiratie lenta, ritmul cardia si pulsul crescut . Supradozele de opiacee pot provoca, de asemenea, pupile punctiforme, buzele si unghiile albastre din cauza nivelurilor scazute de oxigen în sânge. O persoana care se confrunta cu o supradoza de opiacee ar putea avea, de asemenea, spasme musculare, convulsii si constienta scazuta. O persoana care se confrunta cu o supradoza de opiacee, de obicei, nu se va trezi, chiar daca numele lor este strigat sau în cazul în care sunt scuturati cu putere.

Cauze si factori de risc

Un supradozaj poate duce la o stare toxica sau deces. Semnele si simptomele de supradozaj variaza in functie de droguri sau expunerea la toxinele.

Diagnostic si Tratament

Tratarea oamenilor care sunt dependenti de narcotice este dificila. Cel mai comun tratament pe termen lung al sindromului de narcotice este substituirea cu metadona pentru droguri, urmata de un proces lent de întarcare. Buprenorfina (Buprenex) este un alt medicament care poate fi utilizat în procesul de detoxifiere, conceptul fiind acela de a înlocui un opioid (de exemplu, heroina) cu altul si apoi încet doua opioide.

Clonidina de droguri a fost demonstrata a calma unele dintre simptomele de retragere, în special salivatia, rinoree, transpiratii, crampe abdominale, dureri musculare. Clonidina, atunci când este folosita în combinatie cu naltrexona, un antagonist de lunga durata, produce o detoxifiere mai rapida. Primii pasi în medicamentul liber ramas sunt depasirea simptomelor de sevraj si dependenta fizica de narcotice. În plus, multe programe de tratament sunt disponibile în comunitate pentru a ajuta dependenti, pe termen lung dependenta psihologica, care merge împreuna cu a fi dependent de narcotice.

...