Polipi nazali


Față | Otorinolaringologie | Polipi nazali (Disease)


Descriere

Polipi nazali sunt moi, excrescente nedureroase, necanceroase pe mucoasa cailor nazale sau a sinusurilor. Ei stau jos ca Teardrops sau struguri. Ele rezulta din inflamatia cronica din cauza astm, infectii recurente, alergii, sensibilitate de droguri sau anumite tulburari ale sistemului imunitar.

Polipi nazali mici nu poate provoca simptome. Cresteri mai mari sau grupuri de polipi nazali pot bloca pasaje nazale sau poate duce la probleme de respiratie, un sentiment de pierdere miros, si infectii frecvente.

Cauze si factori de risc

Oamenii de stiinta înca nu înteleg pe deplin ceea ce cauzeaza polipi nazali. Nu e clar de ce unele persoane dezvolta inflamatia cronica sau de ce inflamatie în curs de desfasurare declanseaza formarea polipilor la unele persoane, si nu în altele. Inflamatie apare în captuseala lichidul producatoare (mucoasa) din nas si a sinusurilor. Exista unele dovezi ca oamenii care dezvolta polipi au un raspuns diferit sistemului imunitar si markeri chimice diferite, în membranele mucoase lor decat cei care nu dezvolta polipi.

Diagnostic si Tratament

Polipii nazali pot afecta pe oricine, dar sunt mai frecvente la adulti. Medicamente pot micsora sau elimina de multe ori polipi nazali, dar interventia chirurgicala este uneori necesara pentru a le elimina. Chiar si dupa un tratament de succes, polipi nazali întorc adesea.

...