Nash


Abdomen | Gastroenterologie | Nash (Disease)


Descriere

Steatohepatia nealcolizata (NASH) este o inflamatie a ficatului cauzata de o acumulare de grasime în ficat. Multi oameni au o acumularea de grasime în ficat, iar pentru cei mai multi oameni nu se produce nici un simptom si nici probleme. Dar, în unele persoane, grasimea cauzeaza inflamatie a ficatului. Din cauza inflamatiei, ficatul nu functioneaza la fel de bine cum ar trebui.

Cauze si factori de risc

NASH este similara cu tipul de boala de ficat, care este pe termen lung, cauzata de consumul exagerat de alcool. Dar NASH apare la persoanele care nu abuzeaza de alcool.

Expertii nu stiu de ce unii oameni, cu o acumulare de grasime în ficat primesc NASH si altele nu. Ar putea fi faptul ca ceva în mediul declanseaza inflamatia de la acei oameni. Sau poate ca se executa în familiile lor.

NASH poate agrava si poate provoca cicatrici ale ficatului, ceea ce duce la ciroza. Dar boala nu este întotdeauna rea.

Lucruri pe care oamenii pun la risc pentru NASH si de afectare hepatica includ: obezitatea, diabetul de tip 2, colesterol si trigliceride ridicate, sindrom metabolic.

Cei mai multi oameni care au intre 40 -50 de ani, au una sau mai multe dintre problemele enumerate mai sus, dar NASH se poate întâmpla si în cazul persoanelor care au nici unul dintre acesti factori de risc.

Diagnostic si Tratament

Nu exista nici un tratament pentru NASH. Aveti posibilitatea sa: reduceti nivelul colesterolului total, ajungerea la o greutate sanatoasa, controlul diabetului zaharat, opriti sau taieti din consumul de alcool, exercitat în mod regulat.

...